SİVAS Bunu Yapmalı!

SİVAS Bunu Yapmalı!

Sivas Kongresi´nin 100.Yılına 100 Proje kapsamında 2019 yılında SİVAS´ta Türk İslam Tiyatro Festivali yapılmasının mümkün olduğu bilgilerine ulaşıldı.

SPHM ÖZEL HABER

Sivas nefesini tuttu ve tarihi 2019 yılına doğru fikri değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Sivas Kongresi´nin 100.yılı kutlamaları kapsamında Sivas Valiliği tarafından yürütülen projeler silsilesi adım adım ilerliyor. 2019 Yılında görkemli bir 100. Yıl kutlamaları nedeniyle pek çok proje dilden dile dolaşıyor.

Şehrin sanat erbapları ise bu destansı 100. Yıl için Türk ve İslam Dünyası Tiyatro festivaline SİVAS´ı hazırlayabileceklerini haber merkezimize ilettiler. İyi bir ekip çalışması akabinde Türk ve İslam Dünyası tiyatro otoriteleri ile temasa kısa vakitte geçebilecekleri ve SİVAS´a çok önemli tiyatro topluluklarını getirtebileceklerini dile getiriyorlar.

Sivas Kongresinin 100. Yılında yanı 2019 yılında aynı zamanda SİVAS´ın bu tür organizasyonlarla altın bir yılı olacağını dile getiren pek çok aydın, SİVAS 2019 Tiyatro FESTİVALİ için zaman kaybetmeden harekete geçilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sivas Kongresinin 100. Yılına 100 Projenin destansı bir hayal ve heyecan olduğuna vurgu yapan pek çok duyarlı SİVASLI, 2019 yılının başarıyla atlatılması durumunda SİVAS´ın şeytanın bacağını kıracağını dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Tiyatro Dünyası 2019 SİVAS