Toplu Taşımadaki Durum!

Toplu Taşımadaki Durum!

Hemen hepimiz her gün ili içi toplu taşımacılık hizmetinden yararlanırken, halk otobüsü şoförlerinin vatandaşa karşı sanki bu hizmeti ?babalarının hayrına yapıyorlarmış gibi!!!!!!? tavırlarıyla karşılaşmaktayız!!!!!!

   ALLAH AŞKINA! ŞU TOPLU TAŞIMACILIĞA BİR ÇEKİ-DÜZEN VERİN ARTIK!!!

?İl içi toplu taşımacılığın?,ilimizde belediye tarafından gerçekleştirilen kamu hizmetlerinin içinde en çok eleştiri alan   ve en problemli alan olduğu hemen herkesin malumu?. Yıllar önce, ?önemli bir uygulama? olarak getirilen ve belki de hiçbir ilimizde benzeri olmayan bir icraatla,  resmi taşımacılığa(belediye otobüsleri) alternatif olan özel toplu taşımacılığın(dolmuşların)kaldırılmasıyla, il içi toplu taşımacılığı  tektipleştirilmişti. ?artı/eksileri? çok tartışılan ve tartışılabilecek olan bu uygulamanın sonrasında belediye eliyle gerçekleştirilen il içi toplu taşımacılık anlayışına alternatif  özel taşımacılığın ortadan kaldırılmasıyla, sorunların bırakın azalmayı, çığ gibi arttığı da büyük bir gerçek olarak ortada durmaktadır.

Hemen hepimiz her gün ili içi toplu taşımacılık hizmetinden yararlanırken, halk otobüsü şoförlerinin vatandaşa karşı sanki bu hizmeti ?babalarının hayrına yapıyorlarmış gibi!!!!!!?  tavırlarıyla karşılaşmaktayız!!!!!! İlimizde buna benzer bitip tükenmeyen  sorunlarla  karşılaştığımız yetmiyormuş gibi, ?65 yaş üstü?  uygulamasının hayatı geçirilmesiyle birlikte bu ?toplu taşıma trajedisi? bir ?faciaya!!!!? dönüşmüştür. Gayet olumlu bir düşünceyle hayata geçirilen ve büyük bir kısmı toplumun ?en gariban? kesimini oluşturan ve her gün yaşamın bin bir türlü zorluklarına karşı mücadele veren yaşlılarımıza karşı yaşam şartı olumsuzluklarını ?bir nebze? olsun azaltmak amaçlı bu uygulamanın sonucunda bu kişiler, abartmasız toplu taşıma hizmetlerinden her yararlanışlarında büyük bir hayal kırıklığına uğramaktadırlar. 

Halk otobüsü şoförleri bu uygulamayı ?adil bulmamakta? ve bu kişilere karşı ?çok agresif ve rencide edici ? davranışlar içine girmekte, hemen her fırsatta onları azarlamakta(Gerçi sağ olsun soförlerimiz taşıttaki hemen herkesi azarlamaktalar!!!!) taşıt girişinde verilen selamı almamakta, 65 yaş üstü olarak gördükleri insanlara rastlayınca (durakta yalnız olarak bekliyorlarsa) araca almamakta, kendilerine sorulan bilgi amaçlı sorulara cevap vermemektedirler.

?Birkaç lira için? saygıya en çok muhtaç 65 yaş üstü insanlara reva görülen bu davranışlar, yalnız bu insanlarımızı rencide etmemekte,   taşımacılık hizmeti alan herkesi ziyadesiyle üzmekte ve rahatsız etmektedir. Yerel ve ulusal basında çıkan sayısız   haberlerin sonrasında da, bu olumsuzlukları kalıcı olarak düzeltecek ve iyileştirecek uygulamalar   hayata geçirilememiştir ne yazık ki! İlimizin imajı açısından hakikaten büyük bir olumsuzluk olan bu durumun, belediyemiz tarafından alınacak çeşitli önlemlerle düzeltilmesi ve çözülmesi büyük bir aciliyet taşımaktadır.

 



Anahtar Kelimeler: Toplu Taşımadaki Durum