Tarih: 22.08.2014 09:57

Toprak Kendiliğinden Yanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Yıldızeli’ne yaklaşık 15 km. uzakta olan Çırçır yolu üzerinde Çakmak Köyleri arazisinde bulunan “Kırıklıburun” mevkinde toprak kendiliğinden yanıyor. İnsanı hayretler içinde bırakan bu durum karşısında MTA’nın bir inceleme yaparak kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

 

Kendiliğinden yanan toprak görenleri şaşkınlık içinde bırakıyor. Sivas’ın Yıldızeli İlçesine yaklaşık 15 km. uzakta olan Çırçır yolu üzerinde Çakmak Köyleri arazisinde bulunan “Kırıklıburun” mevkiinde toprak kendiliğinden yanıyor. İnsanı hayretler içinde bırakan bu durum karşısında MTA’nın bir inceleme yaparak kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

Orta Çakmak Köyü Muhtarı Faruk GÜLHAN’ın arazisi içinde gezinti yaptığı sırada rastladığı toprak yangını analiz edilmeyi bekliyor. Kendiliğinden yanan toprağın ya bir madenin dışarıya sızması yada bir deprem haberi mi olup olmadığı merak edilirken, M.T.A’nın konu ile ilgili bir çalışma yaparak Sivas kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

Kendiliğinden yanan toprak karşısında hayretler içinde kalan yöre insanları, mutlaka ama mutlaka yetkililerin bu durumu aydınlatmalarını istediklerini ifade ediyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —