TRAFİK ADABI

TRAFİK ADABI

...

Merhaba öncelikle okurlarıma kalem arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum mesleğim maliyeci ve saymanlıktan emekli oldum eşim ve ben 1989'dan beri sürücü kursları eğitim sektöründe faal olarak hizmet vermekteyiz.

Şimdiye kadar eğitimini başarıyla tamamlamış belgesini almaya hak kazanmış adaylarımızdan temennilerimiz olmuştur sürücü belgesini aldıktan sonra ehliyetini alıp araç kullanmaya başlarken malum şehir trafiğinde öfkelerine hakim olmalarını derslerimizde bilgi verdiğimiz trafik adabına uygun davranışlarda bulunmalarını isteriz. Sürücülerimiz trafik ortamında farklı özelliklere sahip sürücüler yolcular ve yayalarla birlikte araç kullanmaktadır.

Bunların içinde kurallara uymayan sürücülerimiz ve dikkatsiz yaşlı engelli yayalarımız olabilir sürücünün bu tarz yanlışlıkla karşılaştığında buna katlanabilmesi elbette çok güçtür ancak trafik içinde bu gibi durumlara tahammül edebilmek yaşanabilecek kötü olaylara engel olacak huzurlu bir trafik ortamı yaratacaktır.

Araç kullanırken sabırlı olmanın önemi bir kez daha ortaya çıkar sabır bazen kazaları bazen de kavgaları önler sabır kişinin öfkesine engel olan bir zırh gibidir Önemli olan sürücü trafik kurallarını tam olarak bilir yaya kendi kurallarını bilirse hoşgörü sabır sorumluluk çerçevesi içinde kazasız belasız trafik akışı olur toplum sağlığımız her zaman için önemlidir.



Anahtar Kelimeler: TRAFİK ADABI