TREN GELİR HOŞ GELİR!

TREN GELİR HOŞ GELİR!

“Geleceğe hızlı yolculuk “parolası ile yakın zamanda hizmete girmesi beklenen Hızlı trenin Sıvasın ticaretine, sanayisine, turizmine yapacağı olası etkiler” çalıştay da değerlendirildi.

SPHM ÖZEL HABER

Sivas Ticaret ve Odası, Sivas için çok önemli bir Çalıştay’a imza attı.“Geleceğe hızlı yolculuk “parolası ile yakın zamanda hizmete girmesi beklenen Hızlı trenin Sıvasın ticaretine, sanayisine, turizmine yapacağı olası etkiler çalıştay da değerlendirildi.

Çalıştayın öğleden önce yapılan ilk oturumuna davetli katılımcıların yanısıra,  Vali, Belediye Başkanı ve  protokolü  iştirak etti.Öğleden sonra yapılan panel ve oturumda ise yüz civarında katılımcının  yoğun ilgisinin olduğu görüldü.

Çalıştayın misafir konuşmacıları ise dikkat çekiciydi. Türk turizminin son 30 yılına damgasını vuran Dr. CEM Kınay, televizyon program yapımcısı ünlü sunucu ve iletişim uzmanı Fatih Türkmenoğlu ve Mardin’e adeta  turizmi  getiren, dünyanın ilk on listesinde yerini alan ödüllü şef Ebru Baybara Demir programın konuşmacıları ve panelistleri idi.

Asıl mesleği doktorluk (dahiliye uzmanlığı) olan Cem Kınay, yaptıklarıyla ve başarılarıyla,turizme bakış açını, ülke olarak  neler yapılması gerektiğini ve gelecekte turizmin hangi boyutlara geleceğine dair bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı.Cem Kınay, Türkiye'de ve dünyada “her şey dahil" sisteminin mucidi olarak tanınıyor. Magic Life tatil köy zincirlerinin kurucusu, Karayiplerde büyük turizm tesislerini kurmuş bir çok turizm şirketinin kurucusu ortağı olan, turizm konusunda duayen bir isim.

Katılımcılar tarafından ortaya konan çeşitli fikirler, görüşler ve anket sonuçları Çalıştaya katılan akademisyenler tarafından değerlendirildikten sonra bir çalıştay raporu düzenleyecekleri öğrenildi.

Gazetemiz yazarı Tacettin Kepenek'in Altınyayla ilçesi yakınlarında bulunan antik Hitit kenti Sarissa, ve yine burada bulunan kutsal Suppitassu gölü ve kral yolunu gündeme taşıması ise katılımcılar ve panelistler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

 

 



Anahtar Kelimeler: GELİR GELİR!