Troyka Uç Verdi

Troyka Uç Verdi

Genel seçim sathına girildiği şu günlerde Sivas yerel siyasi aktörlerin vekillik heyecanı da yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Kadın kolları Başkanlığı zamanında işlerlikli projeler üretmek yerine, şehrin kasaba politikasına hapsolmasında katkısı olan Şa

Genel seçim sathına girildiği şu günlerde Sivas yerel siyasi aktörlerin vekillik heyecanı da yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Kadın kolları Başkanlığı zamanında işlerlikli projeler üretmek yerine, şehrin kasaba politikasına hapsolmasında katkısı olan Şadiye ÖZTÜRK’ün, vekilliğe kendini hazırladığı görülüyor...

 Başarısız olan Sivas yerel siyasi aktörler, bu başarısızlıklarının farkında değilmişler gibi hareket alanlarını artırma çalışmaları komik bulunuyor. Sivas’ın son birkaç yılında etkin olan Şadiye Öztürk’ün, hangi başarısından dolayı vekilliği düşündüğü veya hak ettiği bilinmiyor. Sivas’taki her kurumun işleyişine müdahil olma gibi garip huyları içlerinde barındıran yerel siyasetçilerin, vekillikte şehre ne kazandıracakları sorgulanıyor. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şadiye ÖZTÜRK lehine, son günlerde artan olumlu propagandanın vekillik düşü ile alakalı olduğu belirtiliyor. Şehrin vizyon sahibi, Sivası gelecek yüzyılla bütünleyecek donanımlı vekil adaylarına ihtiyacı olduğu su götürmez gerçek iken, ÖZTÜRK’ün Mecliste şehre ne katkısının olacağı bilinmiyor.

Şadiye ÖZTÜRK’ün vekilliğe ısınmasının arkasında birkaç kişinin olduğu vurgulanıyor. Ak Parti İl Teşkilatında bir huruç harekâtı gerçekleştiremeyen üçlü troykanın, vekilliğe iyice asılacağı yorumları yapılıyor.

Geçen dönem teşkilatın adayı olan Ülfet Hukuk Derneği ekibinden Hilmi BİLGİN’in, bu dönem yerini kime bırakacağı bilinmezken, listede Bakan harici diğer isimlerin kamuoyunda yüz eskimesine uğramayanlardan olacağı parti kulislerinde dile getiriliyor.