TRT SİVAS´ı Ekrana Taşıyor

TRT SİVAS´ı Ekrana Taşıyor

TRT HABER ekranlarında izleyenleri mest eden ?ÖMÜR DEDİĞİN? bu hafta Gürün SUÇATI Mahallesinde ikamet eden 86 yaşındaki Cevdet AKYILDIZ´ın hayatını renkli cama taşıdı. Sosyal duyarlılık açısından da alanında tek olan bu eşsiz program,seçtiği müzikler ve m

SPHM ÖZEL HABER

Cumartesi akşamlarının vazgeçilmez özel programlarından biri olan TRT HABER´de yayınlanan  Ömür Dediğin, yine bu hafta SİVAS´ta idi.

Sivas´ın GÜRÜN İlçesi SUÇATI Mahallesi´ne TRT HABER ekibi olarak konuk olan hemşehrimiz  Zeliha İlhan DOYMUŞ, 86 yıllık bir ömür defteri içinde çileli vefalı bir yaşam süren, Cevdet AKYILDIZ´ ekrana taşıdı.

Küçük yaşta babasını kaybeden lakin yılmadan usanmadan hayat denen oyunda kendi hayatının başrolunu başarı ile oynayan Cevdet AKYILDIZ´ın, bütün Anadolu insanı gibi çilelerle dolu yaşamından kesitler sundu.ilecek bir sadeliği hatırlattı yeniden.

TOHMA ÇAYI´nın bereketi, güzde başıboş salınan gazellerin rayıhası ve uçsuz bucaksız gök kubbenin masumiyetini bir çınar gibi hayatıyla bütünleyen CEVDET DEDE, öykülere konu olab

Vefalar, emekler, koşturmalar eşliğinde 86 yılı tamamlayan Cevdet AKYILDIZ´ın metanetle dolu şükrü ise izleyenleri hayran bıraktı. Bir tekke terbiyesinden geçtiği gözlemlenen Cevdet Dede´nin, her şeye şükreden olgunluğu ise modern çağın insanın anlayamayacağı bir tarzdan.

Başarılı program yapımcısı hemşehrimiz Zeliha İLHAN DOYMUŞ´un sıklıkla Sivas´a ağırlık vermesi ise şehirde minnet ile anılıyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Ekrana Taşıyor