TRT´de SİVAS Rüzgarı

TRT´de SİVAS Rüzgarı

Kültür hayatımızın önemi temsilcisi Prof.Dr.Recep TOPARLI, TRT TÜRK´de yayınlanan ?Şehr-i Yâr? isimi programda ?ŞEMSİ SİVASİ?yi tanıttı.

 

Sivas´ın yetiştirdiği en önemi entelektlerden olan Prof. Dr. Recep TOPARLI, şehrimiz ve ülkemiz adına çok önemi kültür çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Bu bağamda her fırsatta kültürel değerleri öne çıkaran TOPARLI, TRT TÜRK´te yayınlanan ?Şehri Yâr? isimi programa konuk olarak katılarak, Sivas´ın Kutup Yıldızı KARA ŞEMS HAZRETERİNİ tanıttı.

Şemi Sivasi Hazretlerinin yaklaşık 30 yıl hocalık yapıp, insanların gönüllerini seyri suluka eriştirmenin gayretini verdiği Meydan Camii´ndeki kabri başında güzel bir sunum yapan TOPARLI, Şems Hazretlerinin ilim ve gönül adamlığına dair önemli bilgiler verdi.

2015 yılının Şemsi Sivasi yılı olarak ilan edildiğini dile getiren Prof. Dr.TOPARLI, onun çok müstesna olan Mevlidi hakkında da bilgiler verdi.

Süleyman ÇELEBİ´nin herkesçe bilinen Mevlidinden sonra SİVASİ HAZRETLERİNİN Mevlidinin de çok önemli olduğuna vurgu yaptı.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Rüzgarı