Tarih: 20.07.2017 18:19

TÜDEMSAŞ da Neler Oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

         SİVAS nitelikli yönetici sıkıntısı ile karşı karşıya. İŞE göre adam bulmak yerine ADAMA göre iş ayarlanılan hantalıklar zincirinin en önemli halkalarından birinin TÜDEMSAŞ olduğu haber merkezimizin edindiği bilgiler arasında.

Gözden çıkarılmak için adeta yarışılan ve VAGON üretimi yerine TEKER üretimi gibi bir gereksizlikler serisi ile adeta tıkanan devasa birliktelik şehrin gündeminde.

Yasa ve kanunlar gereği sendikal faaliyetler yapması yasak olan ve her dönem gelen iktidara bir tarak uydurduğu iddia edilen Personel Daire Başkanı Mehmet ŞEREF ise eleştirilerin odağında. Kurumu ileri taşıması gereken ŞEREF´in 25 yıl civarında aynı koltuğu koruduğu ve koltuğunun çürümesine rağmen kendisinin SİVAS´ın ali menfaatleri için emekli olması gerekirken, koltuğuna yapışılı kalması hayret, ibret ve tepki ile takip ediliyor.

Çalışanları bıktırdığı haber merkezimize gelirken, ŞEREF´in şehir için ne yaptığı ise merak konusu.

En son mülakat ile TÜDEMSAŞ´a 20 işçi alındığı ve bunlardan sadece 4´ünün SİVASLI olması ise daha bir tepki çekiyor. Burada işe giren başka şehirlilerin bir müddet sonra buradan kadrolarını aldırdıkları ve buranın bir geçiş güzergahı hüviyetinde kalmasının sağlanarak fabrikanın işlerliğinin daraltıldığı iddia ediliyor.

Bu ve benzeri uygulamalarda PERSONEL DAİRE BAŞKANINın kılını kıpırdatmaması ise eleştiriliyor. Bakan YILMAZ ve Vekil Habip SOLUK´un buraya el atarak çalışmayan, üretmeyen, fabrika üzerinde yük olmaktan başka işe yaramayan personellerin değiştirilerek, fabrikanın ehil insanlarca yönetilmesinin önünü açmaları bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —