Tarih: 25.10.2019 21:51

TUHAF!

Facebook Twitter Linked-in

Akademik huzuru bozmaya yönelik, akademik ve idari personel ile öğrencilere ait sonuçlandırılan disiplin soruşturması dosya sayısı 221 olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi sadece bu alanda ilk 10´a girmeyi başarmış. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi soruşturma dosyası sıralamasında 8. sırada. Aşağidaki bağlantıdan tüm sıralamaya ulaşabilirsiniz.

https://www.memurlar.net/common/news/documents/858956/a.10.2-akademik-huzuru-bozmaya-yonelik-akademik-ve-idari-personel-ile-ogrencilere-sonuclandirilan-sorusturma-dosyasi-devlet.pdf

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı bakımından ise Devlet Üniversiteleri arasında YÖK´ün yayınladığı verilere gore sondan 10. sırada gözükmektedir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kütüphanesinde öğrenci başına düşen kitap sayısı 1,487. Kitabın 1 buçuğu olmaz ancak 1 buçuk bile değil. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas´ın kültür şehri olmasına böyle mi katkı sunuyor? Sivas´ta kültür kitabı satan kaç tane kitapçı, kitap evi, kitap kafe vb. var? Kaç tane sahaf var?

Cumhuriyet Üniversitesinin öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı bakımından tüm devlet üniversiteleri arasında sondan 10. sırada olması Sivas´a yakışan bir tablo değildir. Bu tablo ile sn. Cumhurbaşkanımızın ?Selçuklu´nun kalbi, Osmanlı´nın vicdanı ve Cumhuriyetin aklı olamayız.? Böyle kendimizi aşamaz, şehri geleceğe taşıyamayız. Bina yapmakla yahut nezaket ziyaretleri ve sosyal medya üzerinden yayınlanan fotoğraf kareleri ile  bir yere varılmayacaı vurgulanmakta. Kitap sayısı sıralamasında sondan 10. sırada olduğunu gösteren verilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.memurlar.net/common/news/documents/858956/a.12.1-universite-kutuphanesinde-ogrenci-basina-dusen-basili-kitap-sayisi-devlet.pdf

Böyle olmaz. Böyle gitmez. Bir öyle bir böyle olmaz. Söz başka, öz başka olmaz. Olmaz. Arif Nihat Asya´nın dediği gibi ?Kutsal; içi yenip dışı, dışı yenip içi atılacak yemiş değildir. Kutsal; dudaklar, diller, damaklar ve dişler için değil, yürekler ve vicdanlar içindir?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —