TUHAF ÇOK TUHAF!

TUHAF ÇOK TUHAF!

Mimarlar Odası´nın geçtiğimiz gün MERKEZ CAMİ ile alakalı bilimsel bir çalışması kamuoyuna yansımıştı. Bu rapor akabinde bugün itibariyle Oda Başkanı GENCER´in istifa noktasına geldiği öğrenildi. Kızılırmak İlkokulu yeri ile ilgili hukuki sürecin başlatıl

SPHM ÖZEL HABER

Kızılırmak İlkokulu yerine yapılması düşünülen MERKEZ CAMİ´nin yeri ve planının yanlış olduğunu bilimsel verilerle ortaya koyan MİMARLAR ODASI, birkaç gündür kendi içinde tartışmaları yaşıyordu. Bu süreçte bugün itibariyle Oda Başkanı Akif GENCER´in istifa noktasına geldiği ve görevi bir başkasına devretmek için ANKARA merkezle görüştüğü öğrenildi.

Oda Başkanı GENCER´i istifaya götüren sürecin ne olduğu merak edilirken, istifa aşamasına gelinmesinde dış tesirlerin de etkisinin olduğu birkaç gündür konuşuluyor.

Merkez Cami projesinin, yargıya taşınması gerektiğini bazı üyelerin istediği lakin GENCER´in buna yaklaşmadığı öğrenildi. Bilimsel bir rapor gereği, pek çok maddi hatanın olduğu, projenin adli sürece götürülmesi noktasında AKİF GENCER´in neden çekinceli durduğu anlaşılamazken, bazı iddialara göre ise GENCER´e  bu işe girmemesi yönünde telkinlerin olduğu yönünde.



Anahtar Kelimeler: TUHAF TUHAF