Tarih: 14.03.2020 10:00

Tuhaf İlişkiler Ağı!

Facebook Twitter Linked-in

 

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta ?FETÖ? yapısı ve FETÖ´nün kontrolündeki insanlarla içli dışlı olan Turan AKPINAR eleştirilerin odağında.Özellikle KHK ile kapatılan FETÖ derneği ?EĞİTİMCİLER DERNEĞİ? ile içli dışlı olan  AKPINAR´ın bir FETÖ projesi olan ?DEVLET KURUMLARINI ZAYIFLATARAK? paralel yapıya ilgiyi artırma yönünde hareket ettiği SİVAS´ta her bir eğitimci tarafından bilinip dile getiriliyor.

Görevi zamanında AKPINAR´ın KHK ile kapatılan FETÖ Derneği Eğitimciler Derneği´nde yaptığı bir konuşma ise kan dondurucu mahiyette idi. AKPINAR ?Eğitim resmi kurumlara, Milli Eğitim Bakanlığına bırakılacak kadar önemsiz değil (https://www.dailymotion.com/video/xraie5)? diye açıklama yaparak öğrencileri bu derneğe yönlendirdiği ve bu dernekle ortak çalışma yaptığı biliniyor.

Ayrıca Turan AKPINAR´ın FETÖ yapısına arsa tahsisi hususunda da etkin görev aldığı belirtiliyor.

Şimdi ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ olan Turan AKPINAR hakkında iddiaların ise ardı arkası kesilmiyor. Turan AKPINAR´ın SİVAS Milli Eğitim Müdürü olduğu zamanda yaşanan olaylar zincirinden biri ise dikkat çekiyor.

FETÖ ihanet yapısının 2014 yerel seçimlerinden önce hazırlattığı ?aslında neler oluyor broşürünün? Sivas Selçuk Fen Dershanesinde de dağıtıldığı öğrenildi.

Bu duruma sessiz kalmayan birkaç VATANPERVER insan tarafından şikâyet edildiği ve VALİLİĞİN soruşturma açtığı öğrenildi.

Turan AKPINAR´ın zamanın teftiş KURULU BAŞKANI ile soruşturmayı müfettişlerle takip ettiği, ?öğrencilerin broşür dağıtıldı? demelerine rağmen ifadelerin değiştirildiği ve  soruşturmanın ustaca üzerinin kapatıldığı ve hafif cezalar ile geçiştirildiği belirtiliyor.

Zamanın Maarif Müfettişi Hacı DİŞÇEKEN ile Turan AKPINAR´ın bu dosyayı kapatma da başarılı oldukları iddia ediliyor.

Bu arada Hacı DİŞÇEKEN´in ?referansının? da kimler olduğu ayrı bir merak konusu olarak askıda duruyor.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş´ta bir okulda broşür dağıtarak ´siyasi propaganda´ yaptıkları iddia edilen öğretmenler Mesut K. ile eşi Sevda K.´yı meslekten ihraç etti. Olayın taşındığı Danıştay 12´nci Dairesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu´na göre kamu kurumlarında siyasi broşür dağıtılmasının yasak olduğu gerekçesiyle ihracın hukuka uygun olduğuna karar verdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —