Tarih: 04.06.2024 20:28

TURİZM İŞLETMELERİ!..

Facebook Twitter Linked-in

TURİZM İŞLETMELERİ

Turizm ürününü oluştururken başka bir unsur da turizm işletmeleridir . Zira turizm esas itibariyle turizm işletmelerinin ürettiği mal ve hizmetleri de içerisine alan bir endüstiridir . Ulaştırma konaklama ve yeme içme hizmetinin yer almadığı bir turizm hareketinden söz edilmeyeceği göz önüne alındığında turizm işetmelerinin turizm ürününün oluşumundaki önemleri daha iyi anlaşılacaktır .

-Ulaştırma olmaksızın turizm hareketinden söz etmek mümkün değildir .Zira turizm özü itibariyle geçici bir yer değiştirme harektidir. Dolayısıyla , turizm ürününü oluşturan turizm işetmeleri arasında ilk sırada , ulaştırma Ulaştırma işetmeleri gelmektedir günümüzün teknolojisinde ulaştırma işletmeleri gelmektedir günümüzün teknolojisinde ulaştırma işetmeleri kara,hava,denizve demir yolu olmak üzere dört ayrı ayrılmaktadır

Turizm ürününü oluşturan turizm işletmeleri içerisinde ikinci sırada

-KONAKLAMA İŞETMELERİ GELMEKTEDİR . turizm hareketlerine katılan insanlara birincil olarak güvenli barınma olanağı sunmak olmak üzere onların konfor dinlenme yeme içme eğlenme gibi gereksinimlerini de karşılayan konaklama işletmeleri kendi içerisinde otel , motel, tatil köyü, pansiyon dağ oteli , termal tesis gibi çeşitlere ayrılmaktadır.

Turizm işletmeleri kapsamında yer alan diğer bir işletme çeşidi de

-YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİ : yiyecek içecek işletmeleri, çoğunlukla müstakil hizmet sunan işletmelerdir. Öte yandan yiyecek içecek işletmeleri konaklama işletmelerinin bünyesinde de yer alabilmektedir. Kendi içerisinde yiyecek içecek İşletmeleri hızlı yemek sunan işletmeler, pastaneler gece kulüpleri başta olmak üzere sınırlandırılmaktadır.

Turizm endüstride toptancı ve Aracılık Hizmetleri yerine getiren

- TUR OPERAATÖRLERİ ile seyahat acenteleri de Bu bağlamda ele alınmaktadır. Tur operatörleri toptancı işletmeleridir ve paket tur gibi birleşik ürünleri oluştururlar seyahat acenteleri ise aracılık hizmeti sunan işletmeler olarak Turizm endüstrisinde işlev yerine getirmektedir. Diğer Turizm işletmesi çeşitleri arasında hediyelik eşya üreten ve pazarlayan İşletmeleri fuar ve kongre hizmeti sunan işletmeleri Turizm basınının ve Turizm bölgesi bazında daha pek çok İşletmeyi kapsama almak mümkündür.

- Okumuyorsanız uyuyorsunuz demektir!

-Dürüst olmak için dürüst olun yeter!

TABİAT VE KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ

TURİZMCİ Ar-Ge GÜLTEKİN ÇETİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —