TURİZM ve ULAŞIMIN ÖNEMİ!

TURİZM ve ULAŞIMIN ÖNEMİ!

...

Turizm, ulaştırma faktörü olmadan gerçekleşemez. Bu nedenle turizm, ülkenin ulaştırma ağıyla yakından ilgili bir sektördür. Türkiye'de hemen hemen tüm ulaşım sistemleri çağın gerisinde kalmıştır. Karayolu sisteminde turizm merkezlerine yönelik olarak Çağdaş standartlarda ki yollar yeterli değildir. Çoğu yerde çağın gerisinde kalmış karayolu ulaşım sistemi kendisini göstermektedir. 

Otobüs taşımacılığının çok gelişmesi ve günümüzün teknoloji ürünü otobüsler kullanılmasına karşılık, yollar bu taşıt araçlarına yanıt vermekten uzaktır. Hava yolu ulaşım sisteminde ise, havaalanları ve uçak filoları yeterli değildir. Pek çok turizm merkezlerinin yakınlarında uluslararası standartlara uygun havaalanı bulunmamaktadır. Antalya ve Dalaman havaalanları ise yaz sezonunda ihtiyaca yanıt vermemektedir. Demiryolu ulaşım sistemi ise, kendi başına turistik talep oluşturacak kadar eskidir . 

Demiryolu ray sistemi, çoğu yerde 1. Dünya savaşı öncesinde tamamlanan altyapıya sahiptir. Gerçekleştirilen yenilemeler ise trenlerin hız yapmalarına elverişli değildir. Demir yollarında işletmecilik sorunları en üst düzeye ulaşmıştır. Çoğu zaman meydana gelen rötarlar bu ulaşım sistemine olan talebi bütünüyle azaltmaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin deniz yolu ulaşımında diğer ulaşım türlerini aratmayacak düzeyde geri kalmıştır. Türkiye denizcilik işletmelerinin çalışmaları yeterli düzeyde değildir. Önemli bir yat turizm potansiyeli bulunmamasına karşın gerek marinalar gerekse yat çekecek yerleri talebi karşılamaktan uzaktır.

Yüzünüzden tebessüm ,yüreğinizden sevgi hiç eksik olmasın….

Dürüst olmak için dürüst olun yeter!

TABİAT VE KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ

TURİZMCİ Ar-Ge GÜLTEKİN ÇETİN



Anahtar Kelimeler: TURİZM ULAŞIMIN ÖNEMİ!