TURİZM YENİDEN ŞEHRİN GÜNDEMİNDE!

TURİZM YENİDEN ŞEHRİN GÜNDEMİNDE!

Turizm imkanları olan SİVAS'ın, uzun bir aradan sonra yeniden turizm odaklı somut adımlar silsilesini gündeme alması olumlu bulundu.

SPHM HABER

SİVAS, geçtiğimiz üç yıl zarfında 1 milyon turist gelecek, 2 milyon tursit gelecek diye ulusal medyaya haber ulaştırırken, bu yönde bir turizm hareketliliğinin görülmediği ve bu hedeflerin de reel gerçeklikten uzak olduğu turizm uzmanlarınca defaatle dile getirilmişti.

Göreve geldikten sonra şehrin eksiklerini tespit etmede somut adımlarla ilerleyen Vali ŞİMŞEK, turizm konusunda önemli adımları hayata geçirmeye hazırlanıyor. VALİ ŞİMŞEK'in bütün ilçelerdeki turizm potansiyeli üzerinde dikkatli çalışmaların yapıldığını beyan etmesi ise takdir ile karşılandı.

Özellikle Vali ŞİMŞEK'in "KAPADOKYA ve DİVRİĞİ" arasına uçakla turist seyahati düşüncesi SİVAS'ta heyecan oluşturdu. Vali ŞİMŞEK; "Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının çok değerli ve orijinal bir şaheser olduğunu, İstanbul ziyareti sırasında havalimanını yapan bir iş adamıyla görüştüğünü ve Kapadokya’dan Divriği’ye özel uçaklarla turist getirilmesi konusunda fikir birliğine vardıklarını" söylemesi kamuoyu tarafından takdir ile karşılandı.



Anahtar Kelimeler: TURİZM YENİDEN ŞEHRİN GÜNDEMİNDE!