Tarih: 09.07.2024 13:24

TURİZMDE SİVAS İÇİN DÜŞÜNCELERİM

Facebook Twitter Linked-in

TURİZMDE SİVAS İÇİN DÜŞÜNCELERİM

Bazı düşünceler toprak altında kalmış çürümeye yüz tutmuş hazine gibidir! Kültür turizmi de öyle… Neler mi yapılabilir? Anlatayım… Taşhan kavşağından, Atatürk caddesi, Kent Meydanı, İstasyon caddesinden Devlet Hastanesi kavşağına kadar olan alan haziran, temmuz, ağustos ayları kapsamında akşam saatlerinde belli bir süre belirlenerek trafiğe kapatılmalı

Alan boyunca cadde üzerinde hediyelik antika ve süs eşyaları ve el sanatları vb. tezgahlar kurulmalı, şehrimizin zenginlikleri tüm renkleriyle sunulmalıdır.

SİVAS KENT MEYDANI

Türkiye’ de bulunan en eşsiz kent meydanı olma özelliğine sahiptir. Tarihi Valilik, Jandarma Ve Kongre Binası ve Tarihi Kale Camii ve şehrimizi sembolize eden Çifte Minareli Medrese, Buruciye Ulu Camii, Gök Medrese Tarihi Behrampaşa Han otel vb. Kurşunlu Hamam, Subaşı Hanı ve ihramcı zade Hanı gibi birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarih mekanlar saymakla bitmeyecek kültürel zenginliklerle donatılmış bir şehirdir.

Kültür turizminde iddialı ve bu anlamda pastadaki gerçek payını almayı hak etmiştir. Bu ayrıcalığa sahip olan bacasız sanayi diye nitelendirdiğimiz sektörü en az üç aylık yaz sezonunda dolu dolu geçirmemek için hiçbir sebep yoktur.

Sadece üzerimizdeki ataleti atıp kolları sıvazlayıp programımızı yapıp işimize koyulmalıyız. Bir takım bahaneler üreterek ayağımıza kement atmamalıyız!..

Şunda çok iddialıyım 2024 sezonunda şu bahsettiğim programları ivedilikle hayata geçirsek sezondaki 2-2.5 aylık süreci dolu dolu yaşar ve şehrimizi öyle inanıyorum ki 81 vilayete vizyon olacaktır.

Fikir ve düşüncelerimizi zihinlerimizde çürümeye mahkum etmemeliyiz. Hayallerimiz yapacaklarımızın arka bahçesidir. Bu bahçeyi en verimli şekilde hasat etmeliyiz. Her yıl nisan ayında turizm haftası kutlayarak kendi kendimizi oyalamaktan öteye geçemeyiz.

Kendi alanında yetişmiş donanımlı bilgi birikimi olan kişiler bu şehre faydalı olmak için düşüncelerini paylaşmıyorlarsa bunu doğru bulmamakla beraber hatta suçlu sayıyorum. Bu kadim şehre sahip çıkmak için neler yapabiliriz noktasında çaba ve gayret içine olmalıyız.

MİLLET BAHÇESİ

Millet bahçesi daha kapsamlı ve donanımlı bir alan haline getirilebilir. Konserler düzenlenmesi, kültürümüzü yansıtan hediyelik ve el sanatları standları, yöresel yiyecek içecek standlarının kurulması düşünülebilir.

HAMİDİYE

Yerli ve yabancı turistleri ağırlamak, kültürel sanatlar, şehrimizin değerli şahsiyetlerini aşıklar, müzisyenler, şairlere vb. yer vererek müzik alanında çok farklı hizmetler sunulabilir. Şehrimiz, ozanları, şairleri, yazarları ile zengin kültürlü bir Anadolu şehridir.

 

TURLAR

Belediyemiz ve kültür müdürlüğümüz iş birliği ve koordinasyonu ile 2-3 sezon Kültür ve Tabiat Varlıklarımıza tur tertip edilebilir. Her hafta bir veya birkaç ilçemize turlar düzenlenebilir. Böylelikle her geçen gün sistem oturarak şehrimize renk katmış oluruz.

KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARIMIZ

Divriği; Ulu Cami, Gürün; Gökpınar, Hafik; Hafik Gölü, Ulaş; Ulaş Gölü, Koyulhisar; Eğriçimen Yaylası, Sızır Şelalesi, Şarkışla; Aşık Veysel Müzesi, Altınyayla; Sarissa Ve Kralın Gölü, Deliilyas Konaklar, Celaloğlan Hayat Hikayesi, Kabri Ziyareti…

***

Özetle, bu turların yapılması ve ziyaret edildikçe bu alanların bu vesileyle çevre düzenlenmesi bakımı daha donanımlı hale getirilmesi muhakkaktır. Turizme hizmet noktasında yeniliğe gidilmelidir. Bu alanlarda bulunan işletmeler daha tertipli hale getirilmesi halinde bölge hareketlenecektir. Ekonomik yönden ciddi katkı sağlanacağı muhakkatır.

-Okumuyorsanız uyuyorsunuz demektir.

-Dürüst olmak için dürüst olun yeter.

-Kültür Ve Tabiat Varlıkları Tanıtım Rehberi

Turizimci AR-GE

GÜLTEKİN ÇETİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —