Türk Ocakları´nda Güzel Program

Türk Ocakları´nda Güzel Program

Türk Ocakları Sivas Şubesi´nin düzenlediği, ?Geç Osmanlı´dan Cumhuriyete Sivas Kent Mimarisi? adlı etkinlik ilgi ile takip edildi. Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Uğur TUZTAŞI´nın sunumu katılımcıların beğenisi ile kar

 

Sivas Türk Ocakları Şubesi çok önemli etkinlikler zincirine devam ediyor. Milli ve manevi duyarlılık içersinde, kadim değerler ve düşüncelerin felsefesini yapan Türk Ocakları, çok güzel bir entelektüel konuyu daha masaya yatırdı.

?Geç Osmanlı´dan Cumhuriyete Kent Mimarisi? adlı bir etkinlik düzenleyen Türk Ocakları, şehrin başarılı Mimarı Uğur TUZTAŞI´nın sunumu ile güzel bir Cumartesi gecesi yaşadı.

MİMARLIK FAKÜLTESİ Öğretim Üyesi Yrd.Doc.Dr. Ugur Tuztaşı, konuşmasında Osmanlı nın son döneminden cumhuriyete mimaride ki üslup değişimini anlatarak bu dönemlerde önemli mimarların eserleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul ve Ankara´daki dönemin mimarlık örneklerinin Sivas şehrinde uygulanan eserler üzerindeki etkilerine değindi. Ayrıca 20. Yüzyılın başından günümüze kadar Sivas şehrinin fiziksel değişimini binalar üzerinden örneklerle anlattı. Mimaride insan ölçeğinin önemine vurgu yapan Yrd.Doç.Dr. TUZTAŞI, mimarlıkta kimlik meselesinin önemine değindi.

Türk mimarlığının milli üslup arayışları konusundaki öznel örnekleri üzerinden mimarimizin bu noktadaki yaşadığı sürece ilişkin bilgiler aktardı. Mimaride popülerlikten uzak kaliteli bir mimarlık üretimine olan ihtiyaca değinen Tuztasi iyi mimari ürün koymanın hem mimarlık adına hem de şehircilik adına ahlaki bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Sivas gibi önemli bir şehrin tarihsel fizyonomisinde önemli ipuçlarını olduğunu ve bu külliyatı doğru bir şekilde okumamız gerektiği inancında olduğunu söyledi.

Kadim bir Selçuklu Şehri olan SİVAS, mimari anlamda felsefi yorumlamaları beklerken, Şehirde MİMARLIK FAKÜLTESİ´nin bulunması ise bir şans olarak görülüyor.

 



Anahtar Kelimeler: Türk Ocakları Güzel Program
Hayatı
5.03.2017 14:16:20
Bu şehir kimsenin kıymetini bilmedı tarihte önemli eserlerin kıymetini de bilmedi gibı ugur hocanın da kıymetini bilmez dün ku sunumda istanbul u Ankarayı sivasi bize görmediğimiz taraftarıyla anlatan bu kıymetli kardeşimizi tebrik ederim. Sivasin yetiştirdiği böyle birikimli insanlarla ne kadar övünsek az....

Saliha erkan
5.03.2017 14:42:15
Çok güzel bir konferans tı teşekkür ederiz. Geç Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi mimarlarının mimarlık olarak üslupları dan ve çektikleri acılardan bahsettiniz.Acaba şu an o acıları yüreklerinde taşıyan acı çeken mimarlar varmı?Varsa bu şehrin hali nedir?

MİMARLIK Öğrencisi
5.03.2017 14:55:37
Uğur Hocamız çok enerji dolu bir insan. BİZE ÇOK BUYUK UFUKLAR GÖSTERİYOR. Teşekkür ederiz hocamıza.

Mimarlık KIZLAR Gurubu
5.03.2017 17:26:10
uğur hocamız ın DEĞERİNİ Bilmeli SİVAS. ONUN FAKÜLTEMİZDE OLMASI BİZE BİR ŞANSSS.

kemal kandemir
6.03.2017 12:32:38
Akadememisyenlik işte bu olsa gerek farklı bakış açılarıyla bizleri bilgilendirdi.Şehrimizin üniversiteyle bağını bu tip akademisyenlerin güçlendireceğini ve değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum.Böyle proğramlar düzenlemesinden dolayı TÜRK OCAKLARINA teşekkür ederim

Fettah Var
22.03.2017 10:46:16
Tebrikler, devamını bekliyoruz...

Semih
22.03.2017 18:00:38
Bundan sonraki programları dört gözle bekliyoruz...