Sivas Türk Ocakları Şubesi çok önemli etkinlikler zincirine devam ediyor. Milli ve manevi duyarlılık içersinde, kadim değerler ve düşüncelerin felsefesini yapan Türk Ocakları, çok güzel bir entelektüel konuyu daha masaya yatırdı.
?Geç Osmanlı´dan Cumhuriyete Kent Mimarisi? adlı bir etkinlik düzenleyen Türk Ocakları, şehrin başarılı Mimarı Uğur TUZTAŞI´nın sunumu ile güzel bir Cumartesi gecesi yaşadı.
MİMARLIK FAKÜLTESİ Öğretim Üyesi Yrd.Doc.Dr. Ugur Tuztaşı, konuşmasında Osmanlı nın son döneminden cumhuriyete mimaride ki üslup değişimini anlatarak bu dönemlerde önemli mimarların eserleri hakkında bilgi verdi.
İstanbul ve Ankara´daki dönemin mimarlık örneklerinin Sivas şehrinde uygulanan eserler üzerindeki etkilerine değindi. Ayrıca 20. Yüzyılın başından günümüze kadar Sivas şehrinin fiziksel değişimini binalar üzerinden örneklerle anlattı. Mimaride insan ölçeğinin önemine vurgu yapan Yrd.Doç.Dr. TUZTAŞI, mimarlıkta kimlik meselesinin önemine değindi.
Türk mimarlığının milli üslup arayışları konusundaki öznel örnekleri üzerinden mimarimizin bu noktadaki yaşadığı sürece ilişkin bilgiler aktardı. Mimaride popülerlikten uzak kaliteli bir mimarlık üretimine olan ihtiyaca değinen Tuztasi iyi mimari ürün koymanın hem mimarlık adına hem de şehircilik adına ahlaki bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Sivas gibi önemli bir şehrin tarihsel fizyonomisinde önemli ipuçlarını olduğunu ve bu külliyatı doğru bir şekilde okumamız gerektiği inancında olduğunu söyledi.
Kadim bir Selçuklu Şehri olan SİVAS, mimari anlamda felsefi yorumlamaları beklerken, Şehirde MİMARLIK FAKÜLTESİ´nin bulunması ise bir şans olarak görülüyor.