Tarih: 06.05.2014 07:18

TÜRKÇE GÜNLERİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de sadece Türkçe Günleri Sivas’ta yapılıyor. Ülkenin en önemli kültür insanlarından biri olan Recep TOPARLI’nın önderlik ettiği Türkçe Günleri başladı. 4 Gün sürecek olan etkinlikler zincirinde bir birinden güzel çalışmalar gerçekleştirilecek.

 Sivas’a geldiği günden bu yana gece gündüz demeden önemli çalışmalara imza atan Prof. Toparlı, Türkçe Günleri ile yine beğeni topluyor. Türkçe’nin zengin varlığının gelecek kuşaklara aktarılması hususunda önemli bir çaba olan Türkçe Günleri 6-9 Mayıs arası gerçekleştirilecek.

Türk Dünyası Müziklerinin de sunulacağı Türkçe Günleri’nde, Türkçe konuşan milletlerin müziklerinden örneklerin de olması çok önemseniyor.

Cumhuriyet Üniversitesinde kendi şahsına münhasır çok önemli bir bilim insanı olan Recep TOPARLI, hazırladığı Sivas Sözlüğü ile de gündemde.  8 bin civarında kelimenin mevcut olduğu sözlüğün, zamanla 15 bin kelimeye ulaşacağı bilgisine ulaşıldı.

Dil konusunda Türkiye’de en etkin bir bilim insanı olan Recep TOPARLI’nın, Sivas’ta bu yönde bir çalışmalar silsilesinde olması Sivas kamuoyu tarafından da minnetle takip ediliyor.

Cumhuriyet Üniversitesinin bir takım bölümlerinin çöp toplama ve çam dikme etkinliği yaptığı kamuoyuna yansırken, koca kurumun asıl işinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek olduğu dile getiriliyor.

Cumhuriyet Üniversitesinin en temel görevinin, bilimsel ve kültürel çalışmalar çıtasın ı yükseltmesi gerektiğini vurgulayan birçok insan, Recep TOPARLI gibi güzide insanlara sahip çıkılarak, onların çabalarına destek verilmesi gerektiğini dile getiriyorlar...

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —