Türkiye Bu Anaokulunu Örnek Almalı

Türkiye Bu Anaokulunu Örnek Almalı

Sivas´ta eğitimde farkındalık oluşturan Zübeyde Hanım Anaokulu, Türkiye Standartları üzerinde bir ufuk içerisinde. Tepeden tırnağa kurum kültürü ve eğitim bilincinin hakim olduğu okul, Türkiye´ye örnek olabilecek çalışmalar ortaya koyuyor.

 

SiVAS Merkez Zübeyde Hanım ANAOKULU,  görüp gezenlere adeta parmak ısırtıyor. Tepeden tırnağa modern bir tarzda Avrupa Standartlarında bir yapılanma içerisinde olan okulun, Türkiye´de fazla bir eşinin olmadığı sanılıyor.

Çevresel imkânları değerlendirerek okulu adeta, etkinlik üreten bir kuruma çeviren Okul Müdürü Ahmet ÇEVİK ve görevli bütün personel, bu eğitim yuvasını gelecek bir ufukla donattıkları gözlemleniyor.

Oyun alanları, yenilenen sınıflar, lavabolar, okul bahçesi, çevre düzenlemesi gibi Devlet okullarında pek göremediğimiz pek çok düzen ve intizamın burada hâkim kılınması memnuniyet oluşturuyor.

Kurum kültürü bilinci içerisinde mesai kavramını aşan gayret ve çalışmalarla, adeta SİVAS´ın göz bebeği olan Zübeyde Hanım Anaokulu, Sivas´taki bütün okullar tarafından da örnek alınıyor.

Etkinlik atölyesi gibi işlev gören okulda değerleri eğitiminin de kurallar çerçevesinde özümsenmesi duyarlı eğitimcilerce ayakta alkışlanıyor.

Bir birinden güzel çalışmaların en önemlisi olan ?atık pil? toplayarak doğayı koruma uğraşlarının ise ödüle layık görüldüğü bilgisine ulaşıldı. 1110 kilo atık pil toplayarak çevre duyarlılığını özümseyen Zübeyde Hanım Anaokulu, Türk Eğitim Sistemi tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

İdareci, öğretmenler ve öğrencilerin ortak çalışması ile sene sonu sergisini de gerçekleştiren okul adeta şölen havasını izleyenlere yaşattı.