Bunu İlk Defa Duyacaksınız!

Bunu İlk Defa Duyacaksınız!

SİVAS´ın görünmeyen üniversitesi olan Şah Dede İhramcızade İsmail Hakkı Hazretleri, ölümünün ardından yıllar geçmesine rağmen sevgiyle anılıyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın manevi dinamiklerinden Şah Dede İhramcızade Hazretleri aradan yıllar geçmesine rağmen sırlı yaşamı ile gündemde. Sivas´ta binlerce insana manevi önderlik yapan onun da dışında İl dışından kendisi ile tanışan veya tanışmayan binlerce insana manevi büyüklük yapan İhramcı Zade Hazretleri, SİVAS dışından da sevilip sayılıyor.

SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin araştırmaları ise tarihi bir gerçeği ilk defa gündeme taşımakta.

Gazetemizin ulaştığı çok önemli bir bilgi ise yaşanan zamanlara ışık tutacak nitelikte. "İhramcı zade Hazretlerinin" yaşamının önemli bir bölümünde askeri yönetimin  kendisinden rahatsızlık duyduğu edinilen bilgiler arasında.

Hatta bu rahatsızlığın önemli bir boyuta geldiği, daha da ötesi İhramcızade Hazretlerinin tutuklanacağı yönünde.

Sivas´ta bunu duyan en yakın sevenlerinin çok endişelendikleri ve bu bilgi  de zamanla dalga dalga yayılarak Şah Dede´nin önemli bir seven kitlesi bulunan KARADENİZ´e kadar ulaşır..

Özellikle "ORDU" sevenlerinin çokluğu biliniyor. Haberin o tarafa ulaşması akabinde bir endişenin kol gezdiği ve özellikle KORGAN, KUMRU ve TEPEALAN bölgelerindeki ihvan buna bir çözüm bulma düşüncesine girerler...

Haberin doğrulunu araştırmak için SİVAS´a birkaç kişi gelir ve Şah Dede´nin tutuklanabileceği bilgisini doğrulayan öncü ekip tekrar KARADENİZ´e gelerek konuyu oradaki sevenlere aktarırlar..

TEPEALAN, KORGAN ve KUMRU´da bulunan sevenlerin bir atlı birlik hazırlayarak İHRAMCIZADE HAZRETLERİNİ, Ordu´ya kaçırma planı yaparak SİVAS´a doğru yola çıkarlar..

Yaklaşık 50 tane atlının gizlice yola çıkarak HAFİK´te bulunan KEMİS Köyü´ne gelip atlarla orada bir mağarada saklanırlar.

Atlı birlik içinden 3 kişinin ise SİVAS´a gelerek Şeyhlerinin huzuruna çıkıp kendisini güvenli bir yer olan ORDU´ya götürmek istediklerini ŞAHA anlatırlar. Hatta KORGAN ve TEPEALAN Beldesinde korunaklı evlerinde hazırlandığı ve oradaki sevenlerinin kendisini beklediğini söylerler.

Şah Dede ise tebessüm ederek sevenlerinin anlattıklarını dinler. Gelen konukların istirahatını sağladıktan sonra bir müddet uzlete çekilen ŞAH DEDE, sabah ORDU´dan gelen konuklarını huzura kabul eder.

Uzun konuşmayan Şah Dede, KARADENİZ´deki sevenlerine selamlar ileterek, can derdine düşmeyeceğini ve kaderin hükmünden başkaca bir şeyin tecellisine kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyerek KARADENİZ´e geçme fikrini kibarca reddeder.

Gelen 3 kişilik heyet epey ısrar etseler de ŞEYHLERİNİ kıramayarak gerisin geriye Hafik KEMİS KÖYÜ´ne dönerek oradaki birliklerle dağ yolundan tekrar ORDU´ya geçerler.

 



Anahtar Kelimeler: Türkiye Bunu Defa Duyacak