Türkiye SİVAS´ı Konuşacak

Türkiye SİVAS´ı Konuşacak

Sivas Kongresinin 2019 yılında yüzüncü yılına girmesi nedeniyle geniş kapsamlı projeler silsilesi planlanıyor. İyi bir ekip çalışması ile 2019 yılında 100 proje ile SİVAS KONGRESİ´nin kutlanması hedefleniyor.

 

SİVAS tarihi bir dönemece giriyor. SİVAS KONGRESİ´nin 100. Yılı nedeniyle önemli etkinlikler düşünülüyor. Türkiye´nin özgürlüğü ve bağımsızlığı için SİVAS KONGRESİ´nin çok önemli olduğu herkesçe bilinirken, bütün ülkenin kaderinin konuşulduğu kongrenin 2019 yılında yüzüncü yıl olması hasabiyle büyük etkinlikler planlanıyor.

2019 yılına 3 yıl kalmışken bu konuda SİVAS VALİLİĞİ bünyesinde fikir teatilerinin yapıldığı ve 2019 yılı için görkemli ilklerin planlandığı haber merkezimize gelen bilgiler arasında.

Milli Eğiştim Bakanı İsmet YILMAZ ve SİVAS´a yeni atanan genç Vali Davut GÜL´ün önderliğinde şehirdeki bütün resmi kurumlar ve STK lar ile birlikte çalıştaylar düzenlenerek şehrin 2019 yılına görkemli törenlerle hazırlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Sivas Kongresinin 100.yılı nedeniyle maddi bakımdan hükümetten de destek alınacağı ve 100 proje ile emsalsiz bir kutlamanın hayata geçirileceği ifade ediliyor.

Planlanma şamasında olan 100 projenin her alanı kapsama düşüncesinde olduğu, mimari, sanat, kültür, ekonomi, şehir, ticaret başta olmak üzere hayata geçecek somut çalışmalar ortaya konacağı ve 2019 4 Eylül´ünde görkemli açılışlarla kutlanabileceği öngörülüyor.

Böyle bir çalışmanın hayata geçmesi durumunda şehir tarihine altın harflerle geçen bir dönem olacağına vurgu yapan pek çok insan, bu çalışmalarda emeği olanları ise Sivaslılar´ın asla unutmayacağı yorumları yapılıyor.



Anahtar Kelimeler: Türkiye SİVAS Konuşacak