Türkiye SİVAS´ı Konuşacak

Türkiye SİVAS´ı Konuşacak

SİVAS KONGRESİ´nin 100.yılı görkemli törenlerle kutlanacak. Bin bir gece masallarını anımsatacak 2019 yılı kutlamalarına ise yapılması planlanan I.ULUSLARARASI SİVAS FİLM FESTİVALİ damgasını vuracak. Türk Sinemasının önemli isimlerinin SİVAS´a gelmesi yan

 

Sivas Kongresi´nin 100. Yılı kapsamında çok önemli etkinlikler planlanıyor. Bu etkinlikler irili ufaklı 100 tane olması ümit edilirken bunların en önemlilerinden birinin 2019 Sivas Film Festivali olması isteniyor.

Sivas Türkiye´de ses getirecek bir dönemi planlıyor. Bir milletin bağımsızlığının temellerinin atıldığı SİVAS KONGRESİ´nin 100.yılı dolayısıyla çok önemli adımlar atılacak. Bunlardan en önemlilerinden biri olan SİVAS FİLM FESTİVALİ dünya yıldızlarını SİVAS´a taşıyacak.

Sivas Kongresinin 100. Yılını görkemli kutlama SİVAS VALİSİ DAVUT GÜL´ün önemli çabaları ile somutlaşma yolunda adım adım ilerlerken, şehrin aydınları da üzerlerine düşen olgunluk ve heyecanı diri tutarak şehri bir FİLM FESTİVAL ile tanıştırmanın uğraşını veriyorlar.

Yaklaşık adım adım sistemleşen düşünce yavaş yavaş ete kemiğe bürünmeye doğru yol alıyor. İlk önce TÜRK SİNEMASI ve TİYATRO dünyası içinde yer alan ve başarıdan başarıya koşan SİVASLI isimlerle temasa geçilirken, hemen hemen hepsinin de SİVAS için FİLM festivalinin hayatiyet taşıdığını dile getirmeleri ise memnuniyet ile karşılandı.

SİNEMA dünyası içinde yer alan pek çok SİVASLI´nın üzerlerine düşeni yapma azminde olmaları ise heyecanla takip ediliyor. Bunun yanı sıra pek çok etkin isminde dünya sinemasından önemli isimleri SİVAS´a getirtebilecek olmaları ise ilk başta bu düşüncenin uluslar arası boyuta taşınmasının da ilk adımı olarak kabul görüyor.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Türkiye SİVAS Konuşacak