Tarih: 09.04.2017 17:49

Ufka Bak Ufka!

Facebook Twitter Linked-in

 

GÖK MEDRESE´yi yaklaşık 20 yıldır heba eden şehir, Şifaiye Medresesinde de restorasyon sicilini bozuk tutarak yol aldı. Daha nice tarihi eseri ya amelelere ya da inşaat teknikerlerine yaptırarak adeta sınıfta kalan şehir, en son Kongre Müzesi Bahçesi çalışmalarında ap açık kepçe kullanarak ne kadar duyarsız olduğunu gözler önüne sermişti.

Sivas´ın bir diğer taş incisi olan Behram Paşa Hanı´ etrafında kepçenin duvar diplerini kazdığını gören vatandaşlar ?bu kadarına da pes? dediler.

Bu nadide eser daha titiz ve profesyonelce restore edilmesi gerekirken, ?ham ham olsun karnım doysun? darbı meseli gibi hızlıca bitirilme  sığlığı ile karşı karşıya.

Hatta bazı görgü şahitler, HAN içinde de ağır iş makinelerinin zaman zaman çalıştırdığını haber merkezimize iletiyorlar.

Batı ülkelerinde tarihi eserlerin yanı başındaki ses titreşimlerinin bile hesap edilerek, ses yapan araçları dahi oraya yaklaştırılmadığı bilinirken, sadece beton kafesler yapıp bunları bina diye yutturan çağımız mimarlık ve mühendislik ufkunun, BEHRAM PAŞA HANI´nın anlamını çözemeyeceği vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —