Tarih: 07.07.2019 19:19

UFKU,Ötelere DEMİRLEYELİM!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın kadim geçmişine dair bir yorumlama yıllardır yapılamazken, bu yorumlamayı yapacak aydın varlığının da şehirde olmadığı biliniyor. Yöneticiler etrafında var olan ?yarı aydın? bir zümrenin de ?özgür ve özgün düşünce? cesaretinden yoksun oldukları vurgulanırken, şehrin felsefesini yapacak uygar insanların ise fikirlerini dile getirmeleri bekleniyor.

SİVAS´ın varlığına varlık katan büyük medeniyet HİTİTLER üzerinde sistemli bir çalışma yapılmadığı görüşleri ifade edilirken, SARİSSA ve KAYALIPINAR kazılarında ortaya çıkan gerçek ise MISIR´a giden savaşçıların SİVAS´tan gittiği yönünde.

Tarihte ilk yazılı anlaşma olan ve ittifak eden araştırmacılara göre karşılıklı yenişmenin olmadığı KADEŞ ANTLAŞMASINDA, Mısır ve Hitit İmparatorluklarının karşı karşıya geldikleri biliniyor.

İki SÜPER GÜCÜN anlaşmaya vardığı ve SARİSSA´nın ?FIRTINA TANRISININ? buna şahit tutulduğu araştırmacılarca vurgulanıyor.

KADEŞ ANTLAŞMASININ bir ucunun SİVAS´a dayandığı bilinirken, bu tarihi gerçeğin şehrin felsefensin oluşmasına katkı sunacağı yorumlanıyor.

Şehirdeki bağlantısız ÖZGÜR AYDINLAR, yapımı bitmek üzere olan KÜLTÜR MERKEZİNİN isminin ?KADEŞ KÜLTÜR MERKEZİ? olması durumunda tarihi ufkun ötelere demirleyeceğini ifade ediyorlar...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —