ULUSLARARASI TURİZM!

ULUSLARARASI TURİZM!

...

ULUSLARARASI TURİZM

Bireylerin eğitim ve gelir düzeyindeki gelişmeler ile hızlı kentleşme , nüfus artışı ve teknolojik gelişmeler , uluslar arası turizm hareketlerini geliştiren önemli unsurlar olarak daha önceki yazımda ele almıştım . Turizmin yapısal özelliği ve turizm hareketlerine doğrudan katılan turistler ile katılma isteğinde olan potansiyel turistlerde kendisini gösteren değişimler gelecek yıllarda turizm hareketlerinin hangi yönde gelişeceği konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirmektedir.

 İlk çağlarda zorunlu olarak seyahat eden insanoğlu , daha sonraki dönemlerde ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi için seyahat etme zorunluluğunu hissetmiş ancak günümüz devrimi ile birlikte insanlar yaşam biçiminde meydana gelen değişimler sonucunda kültür, spor,eğitim vb. amaçlarla turizm hareketlerine katılmaya başlamıştır. Yirminci yüzyılın son dönemlerinde ise insanlar boş zamanları değerlendirme, arkadaşlıklar kurma, dinlenme, eğlenme vb. amaçlarla gerçek anlamda . Turizm hareketlerine katılma şansına sahip olabilmişlerdir . İnsanoğlunun gelecek dönemlerde daha farklı amaçlarla turizm hareketlerine katılacağını ve yeni turizm türlerinin geliştirileceğini söylemek mümkündür. Bu gelişmede de hiç kuşkusuz, teknolojik ilerleme, hızlı kentleşme ve bunlara bağlı olarak kendisini gösteren ekolojik çevre kirliliği olacaktır. Yeryüzünde insanoğlu yaşadığı sürece, turizm hareketlerinin kaçınılmaz olduğunu, ancak zaman içerisinde değişmenin yalnızca insanların katıldığı turizm türünün olacağını söylemek gerçekçi bir yaklaşım olabilir. 

Çünkü turizm, ekonomik olduğu kadar toplumsal bir özelliğe de sahiptir. Her yıl milyonlarca kişi değişik amaçlarla uluslar arası turizm hareketlerine katılmaktadır. Uluslar arası turizm hareketlerinin temelini bulunduğu ülkeden başka bir ülkeye turizm amaçlı seyahat eden kimseler oluşturmaktadır. Uluslar arası turizm hareketine katılan turistler daha uzun süre konaklama yapmaları, daha fazla harcamada bulunmaları ve beraberinde döviz getirmeleri sonucunda bölgenin ekonomik yapısına katkıda bulundukları için önemli bir unsur olarak görülmektedirler. 1990 yılları öncesi yaşanan durgunluğa karşın, uluslar arası turizm dünyada en hızlı gelişen sektörden birisidir.

-Yüreğinizden sevgi, yüzünüzden tebessüm eksik olmasın

-Dürüst olmak için dürüst olun yeter!

TABİAT VE KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ

TURİZMCİ Ar-Ge GÜLTEKİN ÇETİN



Anahtar Kelimeler: ULUSLARARASI TURİZM!