Üniversite REKTÖRÜNÜ Seçiyor

Üniversite REKTÖRÜNÜ Seçiyor

Cumhuriyet Üniversitesi kritik bir seçime sahne oldu. Kamuoyunun beklentilerini dikkate alarak bir ittifak gerçekleştiren Alim YILDIZ 158 oy alarak önemli bir çıkış sağladı. Yaklaşık 800 Öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde, oyların üçte birini alan mev

 

Sivas CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ kritik bir seçime sahne oldu. Rektör Faruk KOCACIK, 800 civarındaki Öğretim Üyesinden 400´ün oyunu beklerken 279 oy alarak adeta şok oldu.

Geçtiğimiz dönem içerisinde, epey oy alma hesabı ile bir takım ataklar içinde olan KOCACIK´ın yeterli oy alamaması taraftarlarını üzdü.

Çok parçalı bir seçimin yaşandığı gözlemlenirken, 7 adayın da üstün bir oy alamamasının Üniversite yapısındaki dağınıklığın da bir göstergesi olarak görülüyor.

Geçen yıl rektörlük yarışında 31 oy alan Alim YILDIZ ise bu seçimde adeta rekor kırdı.

Kamuoyunun ve etkin siyasi akil insanların ?bu kadar adayla seçim olmaz ittifak yapın? telkinini dikkate alan Prof. Dr. Ali TAŞKIN, Prof. Dr. Üzeyir OK, Prof. Halis ÇETİN ve Prof. Alim YILDIZ ise birlikte hareket ederek seçimlere girmeleri dengeleri değiştirdi.

Bu seçim süreci akabinde kulis faaliyetlerinin öne çıkacağı biliniyor.

Özellikle Prof.Halis ÇETİN ve Prof.Ali TAŞKIN´ın Ak Parti içindeki bağlantıları ile çalışma içerisine girecekleri haber merkezimize gelirken, ANKARA´da etkin olan Prof.Üzeyir OK´un da projeler ve Üniversitenin geleceği noktasında kulisler yapacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın ise rektör atamadan önce kim ne kadar oy alırsa alsın ona bakmadığı ve atamadan önce şehirlerin nabzını tutuğu biliniyor. Yerel Basınının incelendiği, odaların, STK´ların eğiliminin de Cumhurbaşkanı tarafından dikkate alındığı vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Üniversite