Üniversite Daha Hızlı

Üniversite Daha Hızlı

Üniversitede değişim devam ediyor. Türkiye´nin başta ODTÜ olmak üzere önde gelen üniversitelerini yakalama hatta onları da geçme arzusunda olan Cumhuriyet Üniversitesi tepeden tırnağa değişime giriyor.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi büyük bir değişimi konuşuyor. Üniversiteler arası yarışta gerilerde kalan üniversite, bu açığı kapatmanın çarelerini arıyor. Akademik olarak C.Ü´den sonra kurulan üniversitelerin pek çoğundan bile geriden olan devasa birlikteliğin ataklarla bu açığı kapatacağı öngörülüyor.

Eski Rektör Faruk KOCACIK zamanında adeta yönetilemez hale getirilen ve tekeri patlamış hantal kamyona dönüştürülen C.Üniversitesin de yeni yönetimin nasıl bir yol izleyeceği ise merak edilen konuların başında geliyor.

Yeni yönetim ise yavaş yavaş kamuoyu gündemine gelmeye başladı. Özellikle yeni Rektör´ün Ankara´daki toplantılara daha çabuk ve güvenli varabilmesi için makam arabasında bir değişime gidildiği bilgisine ulaşıldı.

Eski Rektörün kullandığı wakswogen makam aracının değiştirilerek AUDİ alındığı öğrenildi. Genelde AUDİ marka arabaların fiyatlarının 400 ile 500 binden başladığı öğrenilirken, yeni makam aracı ile pek çok bilimsel toplantıya vaktinde gidilip, elde edilen bilimsel kazanımların da C.Üniversitesinde uygulanabileceği öngörülmekte.

Üniversitede değişimin yeni yüzler ve yeni isimlerle önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

AUDİ ile yapılması planlanan ve Rektörün pek ses çıkarmadığı HIZLI TREN Viyadük ve Dolgulu yollarında daha emniyetli aşılacağı belirtilmekte.

 

 



Anahtar Kelimeler: Üniversite Daha Hızlı
ADEM KOÇ
31.01.2017 13:49:03
Devlet tasarruf tedbirleri uygulasın dolar,euroyla mücadele etmeye çalışsın burdada bu kadar para verildiğini söylediğiniz arabalar yenilensin şu işlere bak maşallah

58
31.01.2017 19:27:24
yönetmet insanlara değil araçlara kaldı,normal yani halkı için çalışan diğer ülke yöneticileri bisitletle geziyor bizde isterse bir gün önce alınmış olsun değişmesi gerek deniyor.ama normal hak eden yönetici seçmek lazım ALLAH KORKUSU olmayandan bir şey olmaz.

Anonim
31.01.2017 20:27:42
?Salla başı al maaşı?, ?Allah´tan sağlık devletten aylık? anlayışı ile işleyen kamu bürokrasisine etkinlik kazandırabilmek için gerçek anlamda objektif bir performans değerlendirme sistemi uygulanmalıdır. Testiyi kıranla suyu getiren; verimli olanla tembel arasında bir ayrım yapılması zorunludur....

AynAdam
31.01.2017 23:46:41
Daha dün bir bugün iki... Üniversitenin tek sorunu makam arabasıymış gibi... Bir yandan da lojmanlardan milleti atıp kendi adamlarını yerleştiriyorlarmış. Bazı fakülteler şimdiden işlemez hale geldi, sistem tıkadı. Özellikle dağın yamacındaki iki fakülte hak getire... Üniversite tarihinin en ağır zararını bunlar verecek galiba...

Doğruya Doğru
1.02.2017 08:17:31
Keşke audi yerine öğrenciler için kaldırım kar kürüme arabası vs alsalardı

komik
1.02.2017 20:07:05
ne kadar komik haber bu ya.arabanın hızıyla üniversitenin gelişiminin bağdaştırılması muhteşem olmuş.hangi çağda yaşıyoruz, araba hızlı gidiyor diye bari ferrari alsınlar.o olmadı helikopter jet falan alsınlar.güldürmeyin insanı.

nerde o eski haberler
2.02.2017 12:56:43
eskiden olsa bu gazete arabanın maliyetini, müsrifliği eleştirir haber yapardı şimdi ise yeni rektörü nasıl överim, takdir ederim onun peşinde.esas olan eğitim için ne yapıldığı.

Selami Okatan
3.02.2017 09:10:37
Yav yukarda bir iki yorumu görünce kendimi yorum yapmak zorunda hissettiM. Haberdeki ironiyi anlamayıp , rektörün övüldüğünü , veya eğitim daha önemli gibisinden yorum yazanları epey aşan bir kalibrede bir haber bu, bence onlar okumasınlar. Zira burada yapılan ironiyi anlama kapasitesinde değiller. Su dolu olan bir bardağı anlatmak için illaki bardağa su doldurmaya gerek yoktur, her türlü anlatılır , Gerçi bunu da anlamayacaklar ama neyse. HAYIR´lısı artık :)

metin
4.02.2017 01:10:13
DEĞİŞİM IYI GÜZEL AMA , USULSÜZ BÜRSÜRÜ İŞE ALIM VE ATAMA YAPILDIĞINI DUYUYORUZ, HATTA GAZETENİZDE KONUYU ELE ALMIŞTI, ŞİMDİ BU USULSÜZLÜKLER GİDERİLMELİ, AYRICA HESAP SORULMALI, USULSÜZ ATANANLAR İŞTEN ATILMALI, ESKİ REKTÖRE HESAP SORULMALIDIR.

fatih kaya
6.02.2017 13:57:33
bu haberi okuyup ta övgüyle bahsedildiği yorumu çıkaranlarla benim oyum bir mi?

taniyan tanir
13.02.2017 12:19:34
cümhüriyet ünüvestesi faruk kocacik ve yonetimini daha cok arayacak alim yildiz gelir gelmez cümhüriyet ünivestesi vakfina yiyeni ve aklabalarini dordurdu kecdi cevresinde kim varsa slm verdiyi kisiye ünüvesteden bir yer soz vermis galiba bu duzene kim dur diyecek

Cumhuriyet Bilim
20.02.2017 23:56:37
Bilindiği üzere öğretim üyelerinin iki önemli görevi vardır. Bunlardan birincisi eğitim-öğretim diğeri ise araştırma-geliştirme. Yönetim iki eğitim-öğretim yılının başında hocalardan kaçar saat derse girdiklerine dair bilgi istiyor. Ders dağılımında adaletsizlik olup olmadığını kontrol ediyor, ha birde fakülte ve yüksek okullardaki mali açıklığı nasıl minimize edebiliriz diye çalışıyorlar. Bu güzel davranışlarından dolayı tebrik ediyorum, ama niye her hocadan ders yükünün yanı sıra bir de bu yıl kaç yayın yaptın, kaç konferansa katıldın, kaç sözlü ve poster sunu yaptın, kaç proje yaptın diye sormuyor. Lütfen yönetim olarak sadece tek derdimizin ekonomi olmadığını, para tasarruf etme ile Türkiye´deki bilim üreten ilk 50 üniversite arasına giremeyeceğimizi hatırlatmak istedim. İnşallah en kısa zamanda öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları da talep edilir ve çalışan hocalarımıza da gerekli nezaket ve teşvik edici ödüller verilir...