Tarih: 22.02.2016 17:31

Üniversite de Sular Durulmuyor

Facebook Twitter Linked-in

 İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol Sivas İl Emniyet Müdürlüğüne 2015 yılı Mayıs sonunda Özden Özbay hakkında ?Vergi Kaçakçılığı? yaptığı ihbarında bulunarak, bir hukuki işlem başlatmıştır!Akabinde, olay Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına havale edilmiştir. Bu iddiaya Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ü. A.,şu anki Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. G., Öğr. Gör. Ö. K. organize?tanık!? beyanında bulunmuşlardır!

 İlgili organize beyanların ?hepsi? özetle şöyledir: ÜNİVERZİTE kitabınıbandrolsüz satarak hak etmeyerek gelir elde ettiği, bu şekilde kamusal zarar oluşturduğu, akademik konumunu kullanarak ders veya yardımcı ders kitabı özelliğinde olmayan bu kitabını talebelere para karşılığında satarak mesleki kariyerini olumsuz kullandığı iddiasıdır.

 Bu haksız ve hukuka aykırı iddialar karşısında yapılan Soruşturma sonucunda Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı 2016 yılında Takipsizlik Kararı verdiği belirtildi.

 İlgili Dekan, Özden Özbay´ın Zamanlı ve Tam Yapılmayan Dersler konusundaki şifahen ve yazılı Şikâyetlerinden rahatsız olmuş ve organize bir şekilde 2013 yılı sonu itibariyle Mobbing(Taciz) hazırlığı yaptığı iddia edildi.

Bir dizine Öğretim Elamanı tarafından Yapılmayan dersler Y.Ö.K. Yazısı ile ?sabit olduğu belirtildi. Derslerini zamanlı ve tam yapan ve uluslararası saygınlı yüksek olan Özden Özbay´a 2015-2016 Eğitim-öğretim döneminde kasıtlı olarak Ders dahi verilmediği, derslerini yapmadıkları Y.Ö.K. Kararı ile sabit olanlara ise ders verildiği bilgisine ulaşıldı.

 Derslerin Zamanlı ve Tam Yapılmaması konusunda Dava da açıldığı biliniyor. İlgili Dekanın Mayıs 2014´te haksız ve hukuka aykırı yollar ile organize bir şekilde oluşturduğu ?delillerle? ilk soruşturmayı açarak, Özden Özbay´ın Profesör Kadrosuna Atanmasını engellediği kamuoyunda biliniyor.

İlgilinin YÖK ve Mahkeme Kararlarınarağmen hala ilgili Fakülteye Profesör olarak atanmadığı, daha da kötüsü, Mahkeme Kararına göre Göreve Dönmesi beklenir iken, 2015 yılının yaz aylarından beri şu an itibari ile dokuz (9) aydır da Maaşlarını (ve özlük haklarını) alamadığı bilgisine ulaşıldı.

Tüm bu süreçte, ilgili öğretim elemanı Psikolojik Tedaviler görmek zorunda bırakıldığı ancak hak arama uğraşından da asla taviz vermediği üniversite kaynaklınca dile getiriliyor.

 Sivas Postası olarak, hak ve hukuka göre hareket etmeyi her zaman prensip edinmiş bir medya kurumu olarak, bu mücadelenin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —