Üniversite Değişimi Konuşuyor

Üniversite Değişimi Konuşuyor

Seçimlere odaklanan Üniversitede deyim yerinde ise büyük bir değişim bekleniyor. Geçtiğimiz dönem başarılı bir yönetim sergileyemeyen Faruk KOCACIK ve yönetim ekibinin yerlerini Haziran itibariyle, yeni yönetime bırakacakları dile getiriliyor.

 

Üniversitede başarılı bir performans sergileyemeyen Rektör Faruk KOCACIK, öğretim üyeleri tarafından yavaş yavaş yüksek sesle eleştirilmeye başlandı. Rektör´ün aday olmaması gerektiği konuşulurken, aday olmasının şaşkınlık oluşturduğunu dile getiren Üniversite kaynakları, Cumhurbaşkanı´nın böyle başarısız bir ekibe geçit vermeyeceğini beklediklerini vurguluyorlar.

Onca çabasına rağmen siyasi desteğini yitiren KOCACIK, şehir ayağında da destek bulamıyor.

Şehirde ?tuzu kuru? çok az sayıda kişi ile temaslarda bulunan KOCACIK, toplumun geniş kesimlerince eleştiriliyor.

Üniversitede pek çok iddia söz konusu iken, bu iddialar ile ilgili önemli dosyaların Cumhurbaşkanı´na iletilmek üzere hazırlandığı alınan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı´nın rektörü yeniden atamasının söz konusu olmadığını belirten üniversite kaynakları, eski kalıp bir yönetim algısı zihniyetine Cumhurbaşkanı´nın izin vermeyeceğini dile getiriyorlar.

Yeni bir ekip ile ancak üniversitenin bir dönem toparlanabileceği ve bu restorasyon döneminin de elzem olduğu yorumları yapılıyor.



Kazım can
27.01.2016 14:46:35
Sayın Cumhurbaşkanı nın Sivas ta olan bitenleri bilmediğine yanlış bilgilendirildiğine inanıyorum.Yoksa Bir ilde bu kadar olumsuzluk olmaz herhalde gazetenizi takip ettinmi Sivas ın fotoğrafı ortaya çıkıyor.

HÜSEYİN YILMAZ REKTÖRLÜĞÜ HAKETTİ!
28.01.2016 14:23:49
AKP´nin Mahalle toplantılarına dahi katılarak partililiğini ilan edip, iki defa da Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan HÜSEYİN YILMAZ rektörlüğü haketmiştir. Rektör olamaz ise bu onu seçmeyenlerin ayıbıdır. Adam bu kadar bağlılığını ilan ettikten sonra REKTÖR de yapıversinler. N´olcak ki?

yalılı
28.01.2016 16:01:01
bakın sivas dışında o kadar kaliteli sivaslı prof ler varki mesela ingiltereden hasta geln prof ler var sivas dışında vede sivaslı elin konyalısını şunu bunu getiripte rektör olmasın.sivas dışındaki sivaslı kaliteli o kadar çok prof ve akademisyen varki bu üniv onları kazandırın yeter bunlardan bişey olmaz buna gülmedim ...

sırat-i müstakim
29.01.2016 22:00:46
Sayın cumhurbaşkanımız aynı eğitim yollarından geçmiş, aynı yola gönül vermiş Hüseyin Yllmaz hocama salahiyeti verir diye düşünüyorum

hakikat çekirdeği
29.01.2016 22:25:22
Değerli Prof.dr. Metin Bozkuş hocamın bir yerel gazetede açıklamalarını çok değerli buluyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun

hakan yıldırım
30.01.2016 11:09:32
Faruk Hoca yolun sonuna geldi. İnternet gsstecisinin şantajla esir aldığı Kocacık bir daha hayatta rektör olamaz.Çünkü esir birini kimse rektör yapmaz. En güçlü aday Yılmaz gözüküyor. O da neden korkuyorsa hala adaylığını açıklayamadı. Kocacığın tamamen bitmesini bekliyor herhalde.

mimari proje
3.02.2016 11:11:43
Arkadaş ben bu mimarlık fakültesine taktım ya bu dekan yrdcısı adam konuşunca mangalda kül bırakmıyor ama baktığında rektörden çok üniversitenin sitesinde yer alıyor dostlar muhalif görsün sözde rektör aleyhtarı ama makam mevki tatlı mı geldi size uğurlu arkadaş ya göründüğün gibi olya olduğun gibi görün.

osman
23.02.2016 10:26:06
Rektör olmak için her yolu deneyen meşhur yardımcı şimdilerde kesin rektörüm diye ahva atmaya başaldı bile avaneleride aynen kesin hüsyin hocamız rektör diyor.Bakın şuraya yazın bu zat rektör olursa Üniversiteyi geçtik Sivas Biter sivas nasıl ekmeletinci olduğunu bilen biliyor allah korusun