Üniversite Değişimi Konuşuyor

Üniversite Değişimi Konuşuyor

Seçimlere odaklanan Üniversitede deyim yerinde ise büyük bir değişim bekleniyor. Geçtiğimiz dönem başarılı bir yönetim sergileyemeyen Faruk KOCACIK ve yönetim ekibinin yerlerini Haziran itibariyle, yeni yönetime bırakacakları dile getiriliyor.

 

Üniversitede başarılı bir performans sergileyemeyen Rektör Faruk KOCACIK, öğretim üyeleri tarafından yavaş yavaş yüksek sesle eleştirilmeye başlandı. Rektör´ün aday olmaması gerektiği konuşulurken, aday olmasının şaşkınlık oluşturduğunu dile getiren Üniversite kaynakları, Cumhurbaşkanı´nın böyle başarısız bir ekibe geçit vermeyeceğini beklediklerini vurguluyorlar.

Onca çabasına rağmen siyasi desteğini yitiren KOCACIK, şehir ayağında da destek bulamıyor.

Şehirde ?tuzu kuru? çok az sayıda kişi ile temaslarda bulunan KOCACIK, toplumun geniş kesimlerince eleştiriliyor.

Üniversitede pek çok iddia söz konusu iken, bu iddialar ile ilgili önemli dosyaların Cumhurbaşkanı´na iletilmek üzere hazırlandığı alınan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı´nın rektörü yeniden atamasının söz konusu olmadığını belirten üniversite kaynakları, eski kalıp bir yönetim algısı zihniyetine Cumhurbaşkanı´nın izin vermeyeceğini dile getiriyorlar.

Yeni bir ekip ile ancak üniversitenin bir dönem toparlanabileceği ve bu restorasyon döneminin de elzem olduğu yorumları yapılıyor.