Üniversite Değişiyor!

Üniversite Değişiyor!

Üniversitede değişim devam ediyor. Yeni rektörlük binasında tadilatların da tamamlandığı bilgisine ulaşıldı. Rektör yardımcılarının odaları duvarları ahşap kaplama ile kaplanırken, asma tavan alçıpan ve bunlara uyumlu makam masalarının yerleştirildiği bil

 

Cumhuriyet Üniversitesi devasa bir birliktelik olarak kamuoyu gündeminden eksik olmuyor. Eski Rektör Faruk KOCACIK zamanı, neredeyse bütün üniversite camiası tarafından eleştiriliyor. Üniversiteyi adeta ?tekeri patlamış hantal kamyona dönüştüren? KOCACIK´ın seçimi kaybetmesi memnuniyet oluşturmuştu.

Kocacık akabinde yönetimi devralan yeni yönetimde ise üniversitenin nasıl bir şekillenme içerisinde olacağı merak ediliyor. Yeni Rektörlük binasına taşınan üniversitenin önemli isimlerinden olan Rektör Yardımcılarının odalarının elden geçirildiği ve bu odalarda önemli değişiklikler yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Her ne kadar yapılan binayı beğenmeseler de kendi odaları için oluşturulan spot lambalı konforlardan ise memnun oldukları bilgisine ulaşıldı.

Rektör Yardımcısı Ali Taşkın´ın, özel donanımlı odada önemli bilimsel çalışmalar yaparak Üniversitenin felsefi derinliğini üst seviyelere çıkaracağı sanılmakta.

Hatta Rektör Yardımcısı TAŞKIN´ın elden geçirilen hoş ortamlı odasında, PANEL sunumları için daha rahat çalışma imkanı bulacağı ifade edilmekte. Uzun zamandır PANELLERDEN uzak kalan Üniversitemizin yakın zamanlarda şehrin içinde panellere başlamasının da an meselesi olduğu sanılıyor.

Rektör Yardımcısı TAŞKIN´ın, medeniyet derinliği olan kadim konular üzerinde çalıştığı öngörülüyor. Özellikle Peygamberimizin ?ben kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum? sözünün sunumunu halka yapması bekleniyor.

Diğer dikkat çeken bir Rektör Yardımcısı olan Mehmet ÇİMEN´in de önemli bilimsel faaliyetler ortaya koyması bekleniyor.

ÇİMEN´in makam odasında ?hakkaniyet, adalet ve liyakat üzerine? yakın zamanda bir PANEL hazırlaması arzulanıyor.

ÇİMEN´in aynı zamanda kamuoyunda oğlunu üniversiteye aldırdığı ve jüride olduğu yönünde yalanlar dolansa da ÇİMEN´i tanıyan pek çok insan asla ve asla ÇİMEN´in böyle kul hakkı yiyecek bir insan olmadığını dile getiriyorlar.

Mehmet ÇİMEN´i yıpratmak için böyle iddiaların olduğu sanılırken, ÇİMEN´in buna tenezzül etmeyeceği etse dahi ?adam kayırma ve kul hakkı yemenin? ne denli günah olduğunu bilen bir cümle İlahiyat Ulemasının buna fetva vermeyecekleri belirtiliyor.

Rektör Yardımcısı Ünal KILIÇ´ın da ser verip sır vermeyen sakin kişiliği ile üniversiteye önemli katkılar sunacağı belirtiliyor.

Tefrişten geçirilen REKTÖRLÜK KONUTUNUN yanına üç tane REKTÖR YARDIMCILARI KONUTUNUN da yapılmasının faydalı olacağını dile getiren üniversite camiası, böylece bilimsel çalışmalarda fiziki uzaklığın da ortadan kaybolacağını ifade etmekteler.

Rektöre tahsis edilen AUDİ´nin çok faydalı olduğu ve özellikle toplantılara hızlı erişimin bu vesileyle daha etkin sağlandığı vurgulanıyor.

 ?Allah nimetini kulu üzerinde görmek ister? sözünün son zamanlarda revaçta olduğu bilinirken, Rektör Yardımcılarına da birer adet AUDİ tahsis edilerek PANELLERDEKİ sunumlara veya toplantılara daha hızlı katılımlarının olacağı belirtilmekte.



Anahtar Kelimeler: Üniversite Değişiyor
Şeffaf Yönetim
11.02.2017 00:07:16
Bu yazdıklarım rektörlük yönetiminin hoşuna gitmeyecek ama yinede bazı şeylerin insanlar tarafından farkında olduğunu bilmeleri adına ve davranışlarında bazı düzeltmeler yapmaları adına bu bilgileri sizlerle paylaşalım ve yönetimden cevap bekleyelim. 1) İlk üç ayda fakülte kurullarında öğrenci ve personel yemekhaneleri için eski yönetimin 38 TL aldığı etin kilosunu 32 TL indirdiklerini dile getirdiler. Bizler bu güzel gelişme karşısında sevindik. Ama şimdi duyuyoruz ki önümüzdeki pazartesi itibari ile personel yemekhanesinde 5 TL olan yarım karışık 6,5 TL olacakmış. Buda %30 luk bir artış demek. Et fiyatı indirildiği halde neden yemek fiyatları artırıldı acaba, bu konuda bir cevap bekliyoruz. 2) Bilimsel toplantılara fakültelerin öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarına vermiş oldukları bir ödenek vardır. Örneğin geçen sene Mühendislik Fakültesi geçen sene yurt dışı sempozyuma katılacak personeline 1500 TL destek verirken bu sene bu destek 750 TL ye indirilmiştir. Bu ödenek ile yurt içi toplantılara bile katılamazken neden böyle bir düzenleme yaptılar acaba açıklayabilirler mi? Ben bu şekilde bilimsel olarak nasıl teşvik edileceğini merak ediyorum. 3) Ortalarda bir makam arabası konusu konuşulup duruyor. Biz biliyoruz ki rektör hoca süresi bitince arabayı alıp evine götürmeyecek, bu araç kurumda kalacak. Rektör bey gerek seçim sürecinde gerekse görevinin başında şeffaf olacağından bahsediyordu. Neden bu aracın nasıl ve ne ile alındığını personeli ile paylaşmıyor? Bu nasıl bir şeffaf yönetim, açıklama bekliyoruz. 4) Yüksek lisans ve Cübap yönergeleri değişti/değişecek. Neden taslaklar personelle paylaşılmıyor? Neden insanların fikirleri alınmıyor? Başarı isteniliyorsa bunlara dikkat etmek lazım. 5) Son olarak da kira yardımına (750 TL) ne zaman başlanacak, bu konuda da bir tarih verilirse seviniriz. Tekrardan seçim sürecinde söylenen beyanlara sadık kalınarak, YÖK´teki neden rektör olmak istediğiniz ile ilgili vermiş olduğunuz beyana sadık kalırsanız herkes tarafından saygı ve hürmetle anılırsınız...

Şehrin Gören Gözü
13.02.2017 08:27:27
Yahu Sivas postası bayılıyorum senin şu eleştiri yöntemine.Hem övme,hem yerme,hem ihtar etme,hem umut verme heps bir arada.Sivas Postası sayesinde kimse kendini gözetimden uzak tutamıyor.Kimse ben yaptım ama kimse görmedi Allah affetsin diyemiyor çünkü Sivas Postasının gözü üzerinde. Vaktiyle Sivas Postasına izafeten söylenmiş bir söz vardı"Allah´tan korkmayanlar gazeteden korkuyorlar." denirdi.En ufak güzelliği gören yanlış yapana mühlet verip haddini aşınca ihtar eden bu gazetenin olduğu şehirde bulunmaktan son derece mutluyum.

hakkı alim
14.02.2017 17:11:58
:)))) süpersin sivas postası bence daha başlangıç

Akademisyen 58
15.02.2017 15:45:59
Sivas´ı yöneten insanları anlayamıyorum! Belediye başkanımız önceki dönem bindiği Audi A6´yı beğenmeyerek bu döneminde Audi A8´e binmeye başladı. Daha donra bu Audi modasına Sayın Valimizide uydurdular ve Mercedes S320 Varken ona da Audi A8 aldırdılar. Bu modaya daha fazla kayıtsız kalamayan Rektör Efendi VW Passatı ve hatta Mercedes Vitoyu beğenmeyerek kendisinede Audi A6 aldırdı. Hastanenin 100 trilyon, vakfınsa 10 trilyon borcunun olduğu zamanda tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla alınan ve binilen bu arabaların "helal" olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki Rektör Efendi kendi maaşıyla bu arabayı asla alamaz ve binemez. Daire başkanının "ülke savaşta bütçemiz yarı yarıya düştü" dediği bir zamanda arabaya ve rektörlük binasına yapılan bu harcamaların İlahıyatçı, lafta haram-helalci tayfaya göre helal midir acaba, ne dersiniz?

Doğrucu Davut
22.02.2017 19:24:12
Zannedersem Rektör Alim Yıldız kendisine gereken nezaketi(!) gösteren bir medya grubu bulmuş ve sürekli gündeme bomba etkisi yapacak açıklamalar yapıyormuş. Son açıklamasında da üniversiteye vizyon katacak şu meşhur kapıları ve peyzaj düzenlemeleri hakkında bilgiler vermiş. Doğru kapılar takılınca Cumhuriyet Üniversitesi ülkemizde ilk 50 değil hakkı ilk üçe girecek. Artık bırakın bu gözü boyama haberleri de akademik olarak neler yapıyorsunuz onları açıklayın. İşiniz gücünüz para ile ilgili işler olmuş. Vakıf bu kadar zararda ise sorumluları hakkında neden işlem yapmıyorsunuz? Seçimlerde bol keseden attığınız diğer işlere ne oldu? Mesela 750 TL kira yardımını ne zaman yapacaksınız? Güneş enerjisi ile üniversitemizin enerji ihtiyacını halledecektiniz, bu proje hangi aşamada bunlar hakkında da çıkın bir bilgi versenize...