Üniversite Dirilişi Arzuluyor

Üniversite Dirilişi Arzuluyor

Cumhuriyet Üniversitesi nefesini tuttu ve seçimlere odaklandı. Geçtiğimiz yıllarda başarılı bir dönem geçirmeyen Rektör KOCACIK ve Hüseyin YILMAZ´a şans tanınmazken, yeni bir isim ve ekibin iş başına gelmesi için yoğun çalışmalar yürütülmekte.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi seçimlerine odaklandı. Üniversite boyutunda seçimler konuşulurken, şehir boyutunda da seçimler ana gündem maddesi.

Rektör Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ ve Ertan BUYRUK gibi önde gelen yönetim ekibinin, geçtiğimiz dönem gösterdikleri başarısızlığa dikkat çeken Üniversite kaynakları, yeni dönemde eskiyi hatırlatan hiçbir ismin şansının olmayacağına vurgu yapmaktalar.

Özellikle Ak Parti´ye yakınlığını tescil ettirmek için Aday adayı olan Hüseyin YILMAZ´ın, yanlı kadrolaşmaların asıl müsebbibi olduğu vurgulanıyor. Rektör KOCACIK ile birlikte hareket eden ve yanlı kadrolaşmaları kökleştiren YILMAZ´ın, muhafazakar kesimden oy almasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

Faruk KOCACIK´ın aday olmayacağına  kesin gözü ile bakan üniversite kaynakları, KOCACIK´ın aday olabilecek çalışmalarının olmadığını ifade ediyorlar.

Üniversite yeni isimler ve yeni ekipleri konuşurken, atanacak yeni ismin yaklaşık 2 yıl geçmiş dönemin hatalarını restore etmek için uğraş vereceğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Üniversite Dirilişi Arzuluyor
Serkan
21.12.2015 22:48:20
Alim Yıldız Yakışır Sivas´a Cumhuriyete Allah Utandırmasın

Satılmış Namzet
21.12.2015 23:59:50
"Faruk KOCACIK´ın aday olmayacağına kesin gözü ile bakılması" menkul bir dedikodu. Ortada gayrı menkul, güneşin doğuşu kadar kanıt gerektirmeyen gerçekler var. Daha bir kaç gün önceki darp konulu haberde, ?KOCACIK rektör atanacak bir 4 yıl daha bizim sözümüz geçecek? denilmedi mi? Kendisi istemese de, kendini isteyen güruh mutlaka olacaktır. Torun tosun sahibi 65+ ları vakfa yerleştiren KOCACIK hizmette yaş sınırını tanımadığını göstermekle, aslında hizmette hiç bir sınır tanımadığını göstermiştir. Sağ kol, sol bacak gibi mevhumların kurbanı olur beklentisinde olanlar, havasını alacaktır. Yok efendim, yola çıktıklarını, yolda bulduklarıyla değiştirmiş olması ayağına dolaşırmış. Sezar´ın hakkı Sezar´a. O bir sosyolog. Amaca giden her yolu, mübah eylemiş kendine. Amacının menkul bir söylentide kalması tamamen kendisine haksızlık. Yani, aday olabilir. Amacındaki gayri menkul gerçeği ise kimseyi ilgilendirmez. Kendi ağzından ya da yetkili bir ağızdan, zamanı gediğinde tüm kamuoyuna açıklanır.

33 OY VEREN ALINACAK + ANKARA DAYI ZİYARETLERİ
22.12.2015 09:59:09
22.12.2015 tarihli CÜ Akademik İlanda MEVCUT YÖNETİME OY VERECEK ÖĞRETİM ÜYELERİ ATANACAK VEYA YÜKSELTİLECEK! Tabii, bundan önce ANGARADAKİ DAYILAR DA ZİYARET EDİLDİ!!!...

mehmet atli
22.12.2015 10:58:46
hik kimse heveslenmesin Yeni rektor belli Öcal Berkay büyük bağlantıları var ve büyük bir değişim için geliyor ve böyle istenildiği için berya % 100

Alim Hüseyin
22.12.2015 11:40:52
Alim denilen zat geçen seçimlerde son bir ayda adaylığını ilan etti 32 oy aldı. Bu hamle ile şuanki sol rektör faruk 2. olan sağcı ilyas dökmetasa sadece 8 oy fark atarak 1. geldi ve atandı. Bu şekilde oyları solcuların lehine bölmüş oldu. Hadi buna da tamam derdim olay bu şekilde kalsaydı. Ama alim ne yaptı? Kendisine teşekkür anlamında (yaptığı ihanetin karşılığı olarak) solculardan kendisine verilen bir enstitü müdürlüğünü aldı ve çok hırs yaptığı koltuğuna 3,5 yıl boyunca oturdu.İşte bu büsbütün ihanetin bir bedeli bir teşekkürü oldu.Keşke hiç böyle bir makam koltuğunu kabul etmese de temiz olarak kalsaydı. Şimdi böyle bir durumda siz ne düşünürsün bilmem ama ben düşündüğümü söyliyeyim. Alim Yıldız yine sol ile birlikte hareket ederek bir koltuk sözü almak istiyor. İşte bu yüzden yine ben adayım diye sağ oyları bölmek için ortaya çıkıyor. Nafile kardeşim biz sağcılar olarak onu iyi tanıdık. Bu sefer 32 oy bile alamaz inşallah. Bir diğer sağ aday üsün yılmaza gelince; iyi bir solcudur. Zaten bu yüzden ak parti kendisini milletvekili adayı yapmadı. 3.5 yıllık rektör yardımcılında personel ve kadrolardan sorumlu olarak 40 yıllık üniversite tarihinde hiç olmadığı kadar sol kadrolaşma yaptı ve Mehmet bakırı da adeta bir ferrrari gibi solladı. Şimdi birileri hüseyin ilahiyatçı nasıl sol görüşlü olabilir der ama yapılanlarda sonuçta ortada sonuçta. Mesleği ilahiyatçı olabilir ama dünya görüşü pek tabi sol olabilir ör; Zekeriya Beyaz, Yaşar Nuri Öztürk HÜSEYİN YILMAZ vs vs.

hakan
22.12.2015 11:46:23
Mehmet atli rumuzuyla yazan sayın öcal berkan sen bölümü batırdın ne hoca ne asistanın var bölümde. tabi ne de hasta var kalp damarda ne yüzle adaysın sana kim oy verecek. hem şu PAZARİSTAN meselesini temizlemeden nasıl aday olursun

Düstur
22.12.2015 16:30:23
"Dinin bir hakikatini bin siyasete tercih ederim." Adalet raiyetin hukukunun muhafazasını ister ki hükümetin haysiyeti muhafaza edilsin." Haysiyetimizi muhafaza edecek bir aday duasıyla.

Adam Tanıyan Sağcı
23.12.2015 13:38:15
Dökmetaş zamanında Genel Sekreter kimdi, hatırlayan var mı? Şimdi nerelerde? Ya Dökmetaş zamanında mahkeme kararıyla kampüse girmesi yasaklı bir şahsın olduğu söyleniyordu. O kim ve şimdi nerede? Dökmetaş zamanının Genel Sekreteri ile kampüse girme yasaklı vatandaşın seçim sonunda yolları bir anda kesişti mi, yoksa başlangıçtan bu yana hep beraberler miydi? Anti parantez; birileri artık sağcıların Alim Yıldız´ı tanıdığını mı söyledi? Öyle ise çok iyi yoldasınız. Dökmetaş, Genel Sekreterini bırakın dört yılda tanıyamamış olmasını, belki hala da tanımış değildir. Bu da demek oluyor ki Kocacık kimleri nerede, ne zaman kullanacağını çok iyi biliyor. Kimine dekanlık, kimine müdürlük, kimine sekreterlik, üzerine eş ve yakınlarına da bazı şeyler vererek. Siz tanımaya devam edin, önümüzdeki seçim sonucunda yeni tanıyacağınız jönler mutlaka çıkacaktır.

doğru söz
23.12.2015 14:51:28
Bu üniversite ve personeli Sivas a olumlu hiçbir şey katmamakla kalmayıp bolca dedikodu, basiretsizlik ve bayağılık pompalıyor..Bilim değil tam bir dedikodu filmi gibi..Yazık, çok yazık..Köy kahvehanesi bile sizden daha faydalıdır toplum için..Vergimden aldığınız maaşlar ve harcamalar haram olsun..

doğru söz
23.12.2015 14:55:42
Yorumlara baktığınızda bile kalitesizliği anlıyorsunuz..Yok sağcı yok solcu güya burada bilim yapılıyor..Geri kalmış üçüncü sınıf toplumsal yapısı..Asıl acı olan da burası bir üniversite ama cehaletin karanlığının en dip noktasına hatta derhizlerinde boğuluyorlar..

"doğru söz" CEVAP
23.12.2015 16:31:43
"Vergimden aldığınız maaşlar ve harcamalar haram olsun" demişsiniz! Sizinle yüzde yüz hemfikirim. Ama, burada muhtemelen yazılanların çoğu doğrudur veya olmalıdır (bazı KİRLİ BİLGİ VERENLER DE HER ZAMAN VARDIR!...). Burada yazılan FİİLLERİ YAPANLAR MI SUCLU, yoksa BUNLARI DILE GETİRENLER Mİ? İkincisi, Burada SİZİN DE BULUNMANIZ çok ciddi bir TUTARSIZLIKTIR!!! Unutmayın HAK VE HUKUK içinde yazmaktan ("FİKİR ÖRGÜRLÜĞÜNDEN") zarar gelmez!!! Tam tersine, SESSİZLİKtir ("Üç Maymunu Oynamak") TEHLİKELİ OLAN!!!...

veli dürüst
24.12.2015 03:00:50
Üniversite personeli olmayıp, haksız yere lojmanda oturanlar olduğu iddia ediliyor. Aslı var mı?

BU YÖNETİMDE HERŞEY OLUR!
24.12.2015 12:50:55
Bu Üniversite Yönetiminde "olmaz diye bir şey yok! HERŞEY OLUR!!!..." Mesela, Hastanenin borç içinde kıvranması, Cami karşısındaki Sosyal Tesislerinde Gizli Alkol Alınması, Mobbingler, Yapılmayan Dersler, Evrak Yok Etmeler, legal ve illegal Kadrolaşmalar, her akademisyenin her alanının Uzmanı olduğu, Brezilya Dizilerini aratmayan ilişkiler gırla gidiyor!...