Üniversite Kayacak

Üniversite Kayacak

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yoğun ve yorucu geçen I.Dönem´in yorgunluğunu üzerinden atıp II.Döneme hazırlanıyor. YILDIZ DAĞI KAYAK YARIŞMASI´nın stres ve negatif enerjiyi atarak akademik başarı ve Uluslar arası Üniversiteler sıralamasına girmeye katkı s

 

Cumhuriyet Üniversitesi 5 Şubat Pazar günü yapılacak olan Kayak Yarışmasına hazırlanıyor. I.Dönem Bilimsel makale üretme ve Ulusal ve Uluslar arası Üniversiteler arasına nasıl girer ve hatta onları da geçeriz düşüncesi ile yoğun bir dönem geçiren Üniversitemizin, önümüzdeki döneme daha zinde girmesi için Kayak Yarışmasının çok önemli olduğu görüşleri dile getiriliyor.

Paneller, sempozyumlar, bilimsel makaleler, uluslar arası projeler bağlamında II.Döneme iyi bir hazırlık yaparak girme amacında olan Üniversitenin, kayak merkezinde strest atacak olması olumlu bulundu.

Önümüzdeki dönem Üniversitemizin Rahmeti Rahmana karışmış başta Ruhsati, Şemsi Sivasi gibi medeniyet büyüklerini anması beklenmiyor. Zira bu medeniyet büyüklerinin yeterince anıldığı ve hayatlarının defaatle kitaplaştırıldığı biliniyor.

II.Dönem iyi bir hazırlık ile TÜRKİYE´deki üniversitelerde ilk 20´ye girme yönünde bir arzunun canlanacağı ümit ediliyor. Hatta bilimsel makale üretmede de önemli adımların atılacağı sanılıyor.

Üniversitemizde LİYAKAT yönünde önemli adımların da atılacağı, oy vermiş vermemiş gibi basit barbar ayrımlara da asla girilmediği ve girilmeyeceği biliniyor.

KAYAK YARIŞMASI´nın işe yarayacağı hatta YILDIZ DAĞI temiz havasını teneffüs eden bir cümle AKADEMİK zevatın, Üniversite önünden geçmesi planlanan HIZLI TREN GÜZERGAHI nı masaya yatırıp bilimsel analizini yaparak, bu hat hakkında kamuoyuna bilimsel açıklama yapmaları bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde AUDİ ile başlayan değişimin devam edeceği ve artık yöneticilerin bilimsel toplantılara daha çabuk ulaşıp,elde ettikleri bilimsel kazanımları üniversiteye daha çabuk katacakları sanılıyor.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Üniversite Kayacak
Sarı yel
5.02.2017 12:52:11
Faruk Kocacık dönemini aratıyorlar. Beden eğitimi müdürü Doçentti şimdi yardımcı doçent güreşçiyi getirdiler. Burnundan kıl aldırmıyor iş güç reklam devam edin. Aman bir hava bir hava. Kurum kimsenin umrunda değil.

seyhan candan
5.02.2017 12:57:27
Devletimiz tasarruf tedbirleri ugularken,kendilerinin tasarrufla alakalıüniversite birimlerine yazı göndermeleri fakat yeni bitmiş olan rektörlük binasına rektör yrd.odalarına dekorasyon adı altında yüklü miktarda paranın harcandığı konuşulmaktadır.Konuşulan miktarın az bir meblağın olmadığı ifade edilmektedir.Sayın rektörlük makamının bu konu hakkında bilgi vermesi gerekmezmi

Karga Burnu
5.02.2017 13:00:37
Üniversiteye kapılar yaptırıyorlarmış. Kapların reklamını yapıyorlar. Bİiğimiz kadarıyla bu kapı projeleri de Faruk Hocanındı. Gerçi tek dert kapı kaldı. Alim Yıldız, Yıldız Dağına yapılan üniversite tesisinin israf olduğunu düşünüyordu. Ne oldu bilimsel işler dibe vurunca bu tip işler kaldı hava atmak için değil mi... Bir de üniversiteye avm açın bu da iyi reklam olur.

salih şeker
5.02.2017 13:03:34
Bir çok akademisyen in rektörlüğün tutum ve davranışlarından dolayı sivas tan gitmeyi düşündüğü konuşulmaktadır.Sayın rektörün yanında çalışan arkadaşların koruma edasıyla davranarak protokol uygulamalarını ağır bir şekilde hissettirdikleri.Sayın Rektör Hoca´nın kendi mesai arkadaşları arasında neden böyle bir uygulama yaptırdığı merak edilmektedir

dilaver ünsaldı
5.02.2017 13:07:16
Rektörlük bünyesinde 10 bin e yakın personel bulunmasına rağmen diğer kurmlardan neden personel üniversiteye geçmiştir.

Kış FESTİVALİ
5.02.2017 13:09:06
Üniversite web sayfasında kar temizliği çalışmaları yapılıyor haberinin maksadı anlaşılmıştır. Rektör eli cebinde yanında iki üç tane personel kazma kürek, kepçelerle poz veriyordu. Yapması gerekenleri bir hizmet işi diye gösteriyor, sizce bu resim herşeyi anlatmıyor mu. Ha bu arada bu sene bu hizmet hiçte iyi bir şekilde verilmedi. Kış festivali yaptık bu sene kar temizliği, kayak. Üniversitemizdeki herkes çok mutlu.

Hakan KARA
8.02.2017 12:58:22
"Dilaver Ünsaldı" Demekki 10 bin kişi içinde çalışacak ADAM yokmuş ki getirmişler. Getirdiği adamlarda gayet iyi işler çıkarıyor ortaya. Tabi admin bu e postayı yayınlamayacak eleştiri yapmadığımız için :) olsun bir umut belki yayınlar. Kapılar projeside Alim Yıldızın projesidir. Faruk Kocacık Üniversiteye tekeri patlamış kamyona çevirdi diyorlardı ya noldu şimdi faruk hoca mı aranır oldu :) evet aranıyor borçların hesabının sorulması için...

dilaver Ünsaldı
8.02.2017 18:53:55
Hakan bey yorumunuzla bu konulara hakim birisiniz.10bin kişilik personel hakkındaki yorumuz inanın çok utanç verici ve çirkin özellikle çalışacak Adam yokmuş söyleminiz tamamen bu insanların emeğine saygısızlık.Diğer konu ise bildiğim kadarıyla eski rektör Sayın Kocacık akademisyen olarak görevinin başında emekli ise de adresi bellidir.Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.Teşekkürler

can kargı
10.02.2017 14:09:33
15 fakülte,4enstütü,6yüksekokul,14meslekyüksekokulu,1konservatuvar,25araştırmave uygulama merkezi.bilimselik akademik olarak hangi başarıya imza attık acaba, bilgilendirilirsek seviniriz.Üniversitelerimiz aslında şirketleştirilmeli ve kendi kazançları ile kendi masraflarını karşılamalıdırlar.Üniversiteler kendi aralarında rekabet etmeli ve bu rekabetinde başarı getireceğine inanıyorum