Tarih: 26.10.2019 00:34

ÜNİVERSİTE Nereye Gidiyor?

Facebook Twitter Linked-in

 İİBF Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, fakülte yönetimi ve akademisyenlerin katıldığı toplantının verimli geçtiği sanılıyor..

Biz soralım. Akademik Kurul Toplantısı yaptığınız Fakültenin Kamu Yönetimi bölümünde kaç tane hocanız var?.

Bu bölüm nasıl  eğitim-öğretim vermektedir? Yönetim Bilimleri, Kentleşme ve Çevre Sorunları, Siyaset ve Sosyal Bilimler, Hukuk Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanlıklarında  Gülay Ercins,   Raci Kılavuz,  Halis Çetin olmak üzere sadece üç tane hoca Kamu Yönetimindeki yüzlerce öğrenciye nasıl eğitim veriyor, nasıl araştırma yapılıyor?

Soruyoruz. Böyle olur mu? Kalite ve bilimi nasıl yakalayacak, devletimize ve insanlığa nasıl faydalı olacağız? Kaldı ki URAP Türkiye Sıralamalarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nin durumu ortada. Kayseri Erciyes, Elazığ Fırat, Malatya İnönü ve Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesinin gerilerinde kalmış.

Kadro sıkıntınızın olmadığını her fırsatta söylüyorsunuz. Kadro sıkıntınızın olduğu süreçlerde eş dost akraba alımları ile ulusal medyada bayağı bir gündem oldunuz. Kadro sıkıntınızın olmadığı şu süreçlerde bölümlere niçin hoca alınmamaktadır? Hani Rektör olarak atanmadan önce Başdanışman Recep Toparlı ile yaptığınız TV Programlarında Sivas´a, Sivaslı´ya, Sivas´ın değeri Cumhuriyet Üniversitesine sahip çıkacağınızı söylüyordunuz? Sormak hakkımız: Böyle mi sahip çıkılıyor?

Kamu Yönetimi bölümündeki hoca sayısını aşağıdaki bağlantıdan teyit edebilirsniz.

http://iibf.cumhuriyet.edu.tr/bolumler/340300209-kamu-yonetimi/anabilimdali-baskani




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —