Üniversite REKTÖRÜNÜ Arıyor!

Üniversite REKTÖRÜNÜ Arıyor!

Şehir kamuoyu, ÜNİVERSİTEDE yaşanacak görev değişimine odaklandı. Hali hazırda resmi bir adaylık açıklaması olmamasına rağmen, gerek ÜNİVERSİTE camiası, gerekse ŞEHİR KAMUOYU yavaş yavaş isimleri değerlendirmeye başladı.

SPHM ÖZEL HABER

Cumhuriyet Üniversitesi rektörünü ararken, söz konusu değişim için geri sayım da başladı. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın ataması ile yeni ismin belirleneceği bilinirken, ERDOĞAN´ın kamuoyu nabzını da tutacağı biliniyor.

Üniversite cenahında, ÜNİVERSİTEYİ âdete yeniden derleyip toparlayacak isimler yavaş yavaş netleşirken, İLAHİYAT kökenli adayların bu dönem dinlenmeleri gerektiğini, bizzat ilahiyatçı öğretim üyelerinin yüksek sesle dile getirdikleri bilgilerine ulaşıldı.

Şehir kamuoyu ise, Üniversite ile şehir ünsiyetinin kopuk olduğunu her zaman dile getirmekle birlikte, geçtiğimiz dört yıllık dönem içerisinde de, kopukluğun daha da arttığı görüşlerini ifade ediyorlar.

Hastane boyutu, liyakatli görev dağılımı, üniversitenin dar ekiple yönetilmesi gibi nice sorunun olduğu ve bu sorunların aşılması için, tepeden tırnağa bir değişimin, ÜNİVERSİTE kurulduğu günden bu yana en elzem konu olduğu yorumları yapılıyor.

Rektörlük için şuana değin herhangi bir isimden bir açıklama gelmemesine rağmen, Prof. Dr. Ertan BUYRUK, Prof. Dr. İlhan ÇETİN ve Prof. Dr. Gökhan GÖKÇE´nin isimleri gerek ÜNİVERSİTE Öğretim Üyeleri, gerekse ŞEHİR KAMUOYU tarafından artık yüksek sesle dillendiriliyor.

Şehirde ve Üniversitede karşılığı olan akademisyenlerin, ÜNİVERSİTE için ideal bir isim olacağı, ancak ve ancak tabanı olan isimlerle ÜNİVERSİTENİN içinde bulunduğu ümitsizlikten kurtulacağı görüşleri dile getiriliyor.