Üniversite Seçime Gidiyor

Üniversite Seçime Gidiyor

Nüfus Cüzdanı ve Profesörlük Belgesi olan bütün muhafazakar akademisyenlerin, Haziran ayının son dakikasına kadar Rektör adayı olmaları bekleniyor!

 

Cumhuriyet Üniversitesi seçime hazırlanırken, çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Adeta muhafazakâr sağcı aday bolluğu yaşanırken, bu bolluğu bir orkestra şefi gibi kurnazca yöneten mevcut Rektör Faruk KOCACIK´ın, hayatının en mutlu günlerini yaşadığı haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Sağ muhafazakâr oyları bölmeyi hedefleyen KOCACIK´ın ilk etapta Hüseyin YILMAZ´ı sahneye sürdüğü, ardından da öğretim üyesi desteği olmayan Hayati ÖZTÜRK´ü seçim ortamına sürdüğü iddia ediliyor.

Muhafazakâr adayların gece düşlerinde rektörlük makamını gördükleri iddia edilirken, eşlerinin de şimdiden ?först leydi? triplerine girdikleri vurgulanıyor.

Üniversitede seçim süreci usta bir koro şefi gibi Faruk KOCACIK tarafından başarı ile yürütülürken, Hazirana kadar on kişinin üzerinde muhafazakâr ismin rektör adaylıklarını açıklayacakları ve bu komik ve ?saf?  adımların KOCACIK´ın işine yarayacağı dile getiriliyor.

Bu aday bereketi sonucunda muhafazakâr adayların tek tek 30 civarında ancak oy alabilecekleri belirtilirken, yine aslan payını alacak olan KOCACIK´ın ilk üçe girerek Rektörlük yarışında epey öne geçeceği belirtiliyor.

Üniversite kaynakları, muhafazakâr aday bolluğunun Faruk KOCACIK tarafından organize edildiğini iddia ediyorlar.

Eğer bu adaylar arasında bir mutabakat sağlanmaz ve herkes ferdi seçime girerse, KOCACIK´ın yeniden rektör atanma şansının çok yüksek olduğu vurgulanıyor.

Siyasilerle iyi geçinen, yerel Ak Parti mensuplarına ?mavi boncuk dağıtan?, şehrin önde gelen ?saf suyu içmiş? STK ve esnaflarının küçük ricalarını asgari ücretle şirkete işçi alımı ile bağlayan KOCACIK´ın bu usta manevralarının, beceriden yoksun muhafazakâr adayları ekarte edebileceği görüşleri dillendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Üniversite Seçime Gidiyor
Gökhan
21.03.2016 22:29:46
Benim tahminim hayati ozturk, Ali Taşkın, Halis Çetin 30 oyu geçemezler. hüseyin yılmaz ve orhan solak da ancak 25 oy alır. Arkadaşlar artık boş adaylara oynama vakti değil ben kararını verdim en güçlü sağ aday gözüken adaya oy vereceğim. O adayı da herkes biliyor. Benden bu kadar bu vebale ortak olmayacağım.

Yusuf
21.03.2016 22:44:08
Yeter kardeşim artık bu egolarınıza. hiç mi bu şehiri düşünmüyorsunuz. Oyunuz yok işte bide rezilmi olmak istiyorsunuz. Odamıza geldiniz hayırlı olsun dedik ama içimiz kan ağlayarak ama bilin ki size oy bölenlere oy felan yok. Gidin faruk kocacık ve sosyal demokratlardan oy isteyin. Usandırmayın insanları artık amacınız ortaya çıkmıştır

Adil
21.03.2016 23:04:33
Alim Yıldız, Halis Çetin ve Ali Taşkın hocalar hanginizin oyu ve gücü çoksa onun etrafında üçünüz birleşin ama fakat lakin yapmadan. Böylece hendekçilere, paralelcilere ve gezicilere gerekli dersi verin.

ahmetaslan
22.03.2016 09:15:14
yazılanları ve yorumları okuyorumda,sanki rektör değilde siyasi parti temsilcisi seçiliyor.Sağı solu nedir ya,kim üniversiteye daha iyi hizmet verecekse onun seçilmesini düşünmüyo kimse bendenmi değilmi onun düşüncesinde,bu kafayla gidersek sivas danda üniversitedende hiç bi halt olmaz...

Oynat Bakalım
22.03.2016 10:51:36
Arkadaşlar muhafazakar neyi muhafaza ediyor. Dökmetaş yeğenini müdür etti. Tek ölçüsü de yeğeni olmasıydı. Muhafazakarlarda söylemler Hz.Ömer, Şeyh Edebali. Eyleme geldiğinde Hızır Paşa, Yezit. Joker olmaya yeltenen isimlerin asıl amaçlarının seyislik olduğu iddiasını okudukça, muhafazanın (makam, mevki, kazanç vb) şimdiden ofsayda düştüğünü görmekteyiz...

Murat Akın
23.03.2016 12:57:47
Adil Bey, gerçekten de üniversitedeki hendekçilere, paralelcilere ve gezicilere karşı bu üç aday birleşme kararı aldılar. Fakat bu adayların birinin yanında bol miktarda paralelci olduğu için sürekli gaz vererek onu dolduruşa getirip kendi camiasına yine ihanet etmeye ve yine Kocacıkı kazandırmaya yönetiyorlar. Bu adayların ilk işi önce etraflarındaki bu hain grupları temizlemek olacaktır. Hüseyin, Yeltekin, Öcal ve Hayatinin Kocacıkın projesi olduğunu üniversitede bilmeyen yok zaten. Tek umut bu üç adayın birleşmesi ve birinci olarak atanmasıdır.

Hakan Özmercan
23.03.2016 19:25:05
Halis Bey, geçen hafta fakültemize geldi bu hafta da yaklaşık kırk kişi ile birlikte yemekli toplantı yaptı. Sessiz ve derinden bir süreç yönetiyor gibi. Akademik birikimi, dik duruşu, etik değerlere bağlılığı ve mücadeleci kişiliğiyle herkesin ve her kesimin adayı olduğunu gösterdi. Eğer sağda tek aday olursa birinci olup atanacak tek isim imajı verdi. Yemekte söylediği gibi en büyük intikam adalettir. Adalet ve Kalkınma için oyumuz birlik adayı olan Halis Çetin´e olacaktır.