Üniversite Seçime Gidiyor

Üniversite Seçime Gidiyor

Rektör adayı Prof. Dr. Üzeyir Ok ?Yeri geldiğinde Paşa camiinden Hafız Halil İbrahim hocayla Kuran okuma düeti, yeri geldiğinde kültür merkezinde Maestro RicardoMoyano ile klasik gitar düeti yapabilirim? diyor.

 

Komşu il Giresun´da doğan Prof. Dr. Üzeyir Ok Cumhuriyet Üniversitesi´nin talihsiz gidişineson verip bir sıra dışılık yaratmak istiyor. Profiline bakıldığında kariyerinde iyi bir yer edinmiş, İngiltere´de doktora yapmış, ilahiyat bilimi ile sosyal bilimleri iyi harmanlamış bir bilim insanı.

Prof. Ok, modern değerlerle geleneksel değerleri birlikte harmanlayıp verimli bir güce dönüştürme arzusu taşıyor.Modernlik ile geleneksel değerlerin çatışmadığını ve bir ayrımcılık unsuru olmadığını belirtiyor. Manevi bakım ve psikolojik danışmanlık üzerine proje yürüten Dr. Ok ?Yeri geldiğinde Paşa camiinden Hafız Halil İbrahim hocayla makamlı Kuran okuma düeti, yeri geldiğinde kültür merkezinde (uygun bulurlarsa) Maestro RicardoMoyano ile klasik gitar eşliği yapabilirim? diyor. Dr Ok üniversitenin güçlü genç bilim insanları olmasına rağmen bilim üretiminde çok gerilerde olduğunu belirtiyor.

Dr. Ok Üniversite´nin ideolojik iç çekişmelerden kurtulması ve yıllardır benzer biçimde yönetilmesinden kurtulması için kendisinin iyi bir fırsat olduğunu dile getiriyor.Üniversitenin ?yandaş? ve ?gönüldaş? memnun etme ve politik çevrelere şirin gözükme düşkünlüğü yüzünden akademik bir kurum olmaktan çıktığını ve bir iş bulma kurumuna dönüştüğünü belirtiyor.Rektörlük hırsının bulunmadığını belirten Ok, emanetin kendisine verilmesi halinde ?çılgın? atılımlar yapacağını ve sürpriz gelişmelerin olacağını belirtiyor.Rektörlük seçimlerinde şark kurnazlığının hâkim olduğunu, seçmenlerin başka adaylara oy verme istediklerini dile getirmekten korkar hale geldiğini belirtiyor. Bu korku kültürünün oluşmasında yöneticilerin ?öç alma? arzularının olabileceğinigözlemliyor.

Kaliteli bilim insanlarının üniversiteye gelir gelmez ?nasıl buradan kurtulabilirim´ düşüncesi yaşadığı görülüyor. Araştırma yapanların önlerinin açılması gerektiği ve üniversiteye bir çağdaşlık ve uluslararası boyut kazandırılması gerektiğine vurgu yapıyor. Araştırma hastanesinin borçlar yüzünden bazı ameliyatları gerçekleştiremez hale geldiğini belirtiyor. 19 yıl hizmet ettiği kurumun içler acısı durumdan kurtulması için ilk planda şunların yapılabileceğinidile getiriyor:

  • Yeni bir ?Uygulamalı Toplum Bilimleri Fakültesi? kurarak Sivas´ta yaşananiçki bağımlılığına, uyuşturucu kullanımına, aile içi şiddete ve psikolojik sorunların üstesinden gelmek
  • Bilgi üretimini yeni önlemlerle en az iki kat artırmak ve öğretimin kalitesini artırmak
  • Öğretim üyelerinin kurumda kalmaları için önlemler almak, lojmanlarını ve kampüsü iyileştirmek, onlara hak ettikleri ilgi ve alakayı göstermek
  • İyi bir ekip çalışmasıyla Hastaneyi bulunduğu koşullardan kurtarmak ve Sivas halkının güvenini kazanarak onlara hizmet verir hale getirmek
  • Atama ve işe alımlarla ilgili ölçütleri yenibaştan belirleyerek üniversiteye iş için başvuran herkesin eşit, adil ve hakkaniyetle ve en önemlisi bir ?dayı? bulma gereksinimine ihtiyaç duymadan seçilmesini sağlamak.
  • Üniversite kampüsünün fiziki görüntüsünü modern ve geleneksel mimari ileBatı ülkelerindekiler gibi gelişmiş olmasını sağlamak
  • Sivas esnafınınsorunlarını belirlemekdaha başarılı olmaları için onlara rehberlik etmek yol göstermek
  • Üniversitede kurulacak bir Futbol Akademisiile ülkemiz için ve Sivas Spor için alt yapı oluşturmak
  • Sivas sanayisine bilimsel çalışmalarla katkıda bulunmak ve onlarla işbirliğini artırmak
  • Sivas´ın gençleri için iş fırsatları yaratacak projeler hazırlamak
  • Çok iyi bir ekip çalışması ve beyin takımı ile üniversiteyi üst sıralara taşımak
  • Bir daha seçilme kaygısıyla her çevreye eğilip bükülen ve nüfuzunu kişisel işleri için kullanan değil onurlu duruşu olan, ilkelerinden taviz vermeyen bir rektör seçmek.


Anahtar Kelimeler: Üniversite Seçime Gidiyor
İÇİNİZDE BİRAZCIK "BİLİM" VE "ETİK" VAR İSE,...
21.06.2016 11:18:31
Rektör Adayı Üzeyir Ok Cumhuriyet Üniversitesinin GERÇEK anlamda ÜNİVERSİTE olması için EN İDEAL KİŞİdir! Hem Şahsiyeti hem de Prensipleri ve Vaatleri ile bu aşikardır! Üniversitede her anlamda KALİTE veya MEMNUNİYETİ ARTIRACAĞINDAN zerre kadar şüphem yoktur! Sevgili öğretim üyesi arkadaşlarım, bu saygın kişinin Rektör Seçilmesini OYLARINIZ ile sağlayarak, KURUMU EN AZINDAN KALİTE YÖNÜNDEN GERİYE GİDİŞİNE BİR SON VERELİM!!!...

aydın kişi
26.06.2016 02:53:53
Cumhuriyet üniversitesindeki proflar bir işe yaramıyormu ki dışardan aday geliyor. bu tüm öğretim üyelerine hakaret olarak değerlendiriyorum. Zaten kendiside ben şuraya oy verebilirim diyen hocaları ziyaret edip yapacaklarını anlatmaktanda çekiniyor sayın hocamız sadece kendisine oy vereceklere mi hizmet edecek.

nıdyatan
26.06.2016 03:00:54
Üniversite seçimlerinde sol ve alevi kesim birlik olmayı yine başardı ve yine tek aday çıkartacaklar bu aday sağdanda küçük destek alabilecek sağcı görünümlü bir aday.(zaten hep aday genel seçimdede rektörlüktede aday bu aday nabza göre şerbet veren ve gittiği yerde hocaların durumuna göre konuşan koltuk seven bir aday) yine sol ve aleviler istediklerini yapacak sağ seyretmeye devam edecek. Sağcıyım diyenler bir sayım yapıp en güçlü aday her kimse onu bulup desteklemekten acizler bu nedenle sağcılar için ölene kadar mokako... siz hakadeiyorsunuz ben üniversite dışından yazıyorum ama hem çile çekiyor hem şikayet ediyor sonrada dışarda bangır bangır konuşuyorsunuz. Yazık size.