Üniversite Seçime Gidiyor

Üniversite Seçime Gidiyor

Cumhuriyet Üniversitesi seçimlere odaklandı. ?Tek Aday Platformu? tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, genel kanaatin Alim YILDIZ lehine olması sonucunda, diğer üç adayın da seçimlerden çekilerek YILDIZ´ı destekleme kararı aldıkları belirtildi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarihin en heyecanlı seçimlerine gidiyor. 10´un üzerinde adayın olduğu Rektörlük yarışında kamuoyu ve siyasi erkin bu kadar aday fazla eleştirisini dikkate alan bazı adaylar, ?Tek Aday Platformu?nun yapacağı istişari değerlendirmeleri esas alacaklarını deklare etmeleri akabinde, platformun çalışmalara başladığı bilgisine ulaşıldı.

Prof.Dr. Halis ÇETİN, Prof.Dr. Üzeyir OK, Prof.Dr. Ali TAŞKIN ve Prof.Dr. Alim YILDIZ´ın tamam dediği istişari değerlendirme ve araştırma sonucunda, genel kanaatin ve oylamanın Prof. Alim YILDIZ lehine çıkması sonrasında, diğer üç adayın seçimden çekilerek Prof. YILDIZ´ı destekleyeceklerini deklare ettikleri bilgisine ulaşıldı.

Sivas kamuoyu ve siyasi iradenin aday sayısını azaltın görüşlerini de dikkate alan Platformun, bu beyanda attıkları adımı bütün Üniversite camiasına duyurdukları ifade edildi.

Üniversite kaynakları bu birleşmenin oy dağılımında önemli bir etki oluşturacağı görüşlerini dile getiriyorlar.

Seçime günler kala Rektörlük adımında varılan bu sonucun, iki aday ortaya çıkardığı vurgulanırken, yarışın YILDIZ ile KOCACIK arasında geçeceği görüşleri dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Üniversite Seçime Gidiyor