Devirleri Bitiyor

Devirleri Bitiyor

Rektör seçilme şansı olmayan Faruk KOCACIK, yeni rektörün belirlenmesinde etkin olmak için yoğun bir çaba içerisinde. 1 Kasım seçimlerini dört gözle bekleyen Faruk KOCACIK, Mehmet BAKIR ve PARALEL YAPI´nın, seçim sonuçlarına göre bir taktik belirleyecekl

 Rektör seçilme şansı olmayan Faruk KOCACIK, yeni rektörün belirlenmesinde etkin olmak için yoğun bir çaba içerisinde. 1 Kasım seçimlerini dört gözle bekleyen Faruk KOCACIK, Mehmet BAKIR ve PARALEL Yapının, seçim sonuçlarına göre bir taktik belirleyecekleri belirtiliyor.

Diğer yönetimlerin aksine değişik bir yönetim performansı sergileyeceğini dile getirerek oy isteyen KOCACIK´ın, geçtiğimiz dönem itibariyle bu düşüncesini hayata geçiremediği dile getiriliyor. Mehmet BAKIR, Ferit KOÇOĞLU ve İlyas DÖKMETAŞ gibi eski rektörlerden daha başarısız bulunan KOCACIK ve yönetim ekibinin, görev sürelerinin sonlanmasına aylar kala seçim kulisleri de hızlandı.

Şehir ile üniversite arasındaki kopukluğu giderme, üniversiteyi ülke ve dünya genelinde iyi bir yere getirme, ayrımcılık ve yanlı tutumu reddetme gibi temel konularda başarı gösteremeyen KOCACIK´ın, özellikle siyasiler ile iyi geçinme türü yavan adımlarının da üniversiteye bir başarı getirmediği yorumları yapılıyor.

Görev süresi dolmak üzere olan ekibin, gelecek seçimlerde kimi destekleyecekleri ise merak ediliyor. Yaşanan başarısızlıklardan dolayı, iç bir muhasebe yapmaları beklenen bu ekibin, olası rektörlük için isimleri geçmiyor.

Sivas C.Ü Kaynakları ibrenin bu sefer tıp kökenli adaylara kayma durumunun kuvvetle muhtemel olduğunu lakin, tıp dışından da hatırı sayılır adayların şimdiden nabız yokladıklarını ifade ediyorlar.

Diğer bir husus ise kadrolu Ak Parti aday adayı Hüseyin YILMAZ´ın Ak Parti´nin etkin isimleri arasında mekik dokuması. Rektör olmak için epey zamandır bekleyen YILMAZ´a muhafazkar öğretim üyeleri ise şans vermiyor.

Faruk KOCACIK ve Mehmet BAKIR´ın prenslerinden olan Ertan BUYRUK´un ise, mevcut kadrosundan habersiz nabız yokladığı lakin rektör olma şansının bulunmadığı üniversite kaynaklarınca dile getiriliyor.

Sosyal tabanı olmayan Ertan BUYRUK, geçtiğimiz haftalarda Ahmet Turan Gazi Mahallesi´nde kendi sitelerinin de bulunduğu ve sosyal donatının olmadığı yere Cami yapımı için ismi gündeme gelmiş, lakin BUYRUK "şuan cami yapmayı düşünmüyoruz" diye halkın beklentisini boşa çıkarmıştı.

Üniversite kaynakları mevcut yönetimin rektörlük şansının olmadığını, yeni bir ekip ile ünüversitenin yeniden yapılanması gerektiğini dile getiriyorlar.



cemal
9.07.2015 00:30:26
Maalesef hocalar gidiyor en son tıp fakültesinden 2 doçent alanında çok iyi ve hastaların çok sevdiği iki hoca ayrıldı. İkiside muhafazakar hocaydı.hocaları bir dinleyin oturup kahrolusursunuz.

Ali Osman
9.07.2015 01:23:05
Bugün bir fotoğraf vardı üniversitenin sayfasında kangal meslek yüksek okulunda müdür ile birlikte misafirler çayları yudumluyorlar. Tamam anladık oruç tutmuyorsunuz ama milletin gözüne de sokmanın bir anlamı yokki.

Gültekin
9.07.2015 01:32:56
Ve herşey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır." -Aliya İzzetbegoviç- Bu kadar Haksızlığa uğradığını söyleyen insanların sessizliğinin sebebi korkmaları mıdır. Yazın şikayet edin hukuki yollardan hakkınızı arayın. Hiç birşey yapamıyorsanız karınca olun safınızı belli edin.

adalet
9.07.2015 10:25:24
Yönetimi şimdiden korku saldı ama nafile abbas yolcu. yapılan haksızlıklar zulümler mobbingler yersiz kadrolaşmalar son bulacak. ama sivasın kayıp 4 değil 25-30 yıl nasıl geri gelir bilinmez

mokaviç
9.07.2015 10:32:26
hastanede 7o milyon borç medikoda 15 milyon kayıp nasıl bir idare bekleyin

Adalet
9.07.2015 13:57:05
Adaleti askıya alıp zulmü tutanlar, en büyük adaletsizliği kendilerine yaptıklarının farkına varacaklardır.

tarafsız
12.07.2015 01:20:33
Faruk Kocacık İktidarının Anatomisi: Faruk Kocacık yönetimi pazarlıklarla kurulmuş bir iktidar mıdır? Göstermelik inanç saygınlığı yapılmış mıdır, Derslerte kişisel yakın dost sohbetlerinde Ak Parti düşmalığı ya da milli değerlerle dalga geçenlerle boy boy resimler verilmiş midir, bu isimlere Orhan Tatar, Hüseyin Sarı, Ahmet Demirci, Okay Bulut, Eczacılık Dekanı Şahin, VB. İSİMLER örnek gösterilebilir mi? Rektörlüğünüz boyunca Hastane ne hale gelmiştir, bu durumdan memnun musunuz? Siyasilerin gözünün boyanması için her türlü gösterişe başvurdunuz mu? Siyasiler sizi defalarca tebrik ettiler değil mi? Alkışladılar başarılıda oldunuz. Sözde Muhafazakar siyasilere soralım o zaman, Sol görüşlü bir Cumhurbaşkanı olsaydı sol bir partide iktidar olsaydı. Muhafazakar bir rektöre görev veriseydi aynı yumuşak tutumlar mı gösterilirdi. Bunun cavabını Kocacık çok iyi biliyor siyasilerin ise umrunda değil. Zaman geçer gider. Akademik bir duruşa sahip olmayan bu üniversitede kan kaybetmeye devam eder.

SERÇE
12.07.2015 01:25:08
BU RESİMLERDE ÖNEMLİ EKSİKLER VAR.ÜNİVERSİTEYİ TEK PARMAĞINDA YÖNETEN, MEHMET BAKIR VE EKİBİ. GERÇİ SİVAS POSTASI OLARAK DEFALARCA YAZDINIZ ÇİZDİNİZ. AMA AYNI ŞEYLER DEVAM ETTİ..)) HATTA BU KONU DÜZELTİLMEK YERİNE. GAZETİNEZE DAVALAR AÇILDIĞINIDA SİZDEN OKUDUK. YANİ SİZ SUÇLANDINIZ...SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN BURANIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ.OYUN BİTECEK GÜZEL GÜNLER YAKIN))))

alFA78
12.07.2015 01:27:53
ERTAN buyruk, bu memleket için ne yapmış, Rektöre oy vermediği halde görev alan kendisinden başka hiçbirşey umrunda olmayan biri

Hilmi
12.07.2015 01:30:43
Üst üste Yanlışlar hatalar hak yemeler liyakatsizlik bir kurumun sonunu getirir. Ehli olmayan bir çok atama var sadece bizden diye yapılan. Bunun aynısını cok yakında bir illegal yapıda yapmıştı. Sonuç mu? Şimdi bakın ne haldeler... Hiç akledip düşünmezmisiniz? Bu sonda geliyor. Geçmiş olsun

Recep karakuş
12.07.2015 02:01:39
Üniversite´de bazı prototip tiplemeler var. Bunlar genelde kendilerini sosyal demokrat marxcı leninist olarak tanımlarlar. Mekanları da ramazanda dahil olmak üzere mandal ve yıldız cafedir. Gerine gerinede rektör tabiki bizden olacak en az 250 oyumuz var diye böbürlenip üniversiteyi yönettiklerini söylüyorlar. Sizde haklısınız rüyanıza bile giremeyecekleri şeyleri bizzati yaşıyor ve yapıyorsunuz bu özgüven ve küçük görmede bundan geliyor. Bakalım yönetim değişince yine bu tavırları yapabilicekmisiniz.

Özden Özbay
13.07.2015 15:00:56
CÜ´DE KADİR GÜNÜNDE SOLCU MOBBINGLER HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR! Şahsım aleyhinde İletişim Fakültesi Dekanı Metin Erol orijinli 16.05.2015 tarihli Rektör Faruk Kocacık tarafından haksız ve hukuka aykırı olarak şahsım aleyhinde DÖRDÜNCÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI. Soruşturmanın konusu Toplam 28 Haftalık Tez Dersine 23, 24 veya 25 hafta Danışmanlığını yaptığım öğrencilerin derslere ya bir kez veya hiç gelmemeleridir. Bu konuda kendilerine DÜZENLİ yaptığım tez dersime hiç katılmadıkları için, ayrıca tezlerinde Yönetmelik gereği iki hafta öncesi teslim edilmesi de gerektiğinden tezlerini bu dönem bitiremeyecekleri, gelecek döneme kaldığı belirtildi. CÜ´nün ilgili mevzuatı gereği, her ay öğrenci tezini sunması mümkün iken, hukuka aykırı olarak, Dekan tarafından sadece bir defaya mahsus bir uzatma verilmiştir. Bu anlamda tez teslim etme süresi 26.06.2015 olarak belirlenmiştir. Biraz geriye gider isek, Tezlerin Öğretim Elemanlarına dağıtımı 2014-2015 eğitim-öğretim yılının yedinci haftasıdır. İlgili öğrencilerden haksız ve hukuka aykırı olarak Savunma Yazıları toplanmıştır. Yeni Tez Danışmaları atanmıştır. Danışmanlığı üzerimde olmayan bir öğrenci, Dönem Sonu web not giriş sistemi üzerinden, üzerimde gösterilmiştir ? Bu bağlamda, tıpkı diğer soruşturmalarımda olduğu gibi, OLMAYAN MAĞDURLAR YARATILMIŞTIR! Bu konuda yaptığım Savunma sonucu, özünde MAĞDUR YOKLUĞUNDAN dolayı, Soruşturmacı Ceza verilmesini uygun görülmedi. Bu sonuç ne Rektörü, ne de ilgili Dekanı tatmin etmedi! Bunun üzerine YENİ BİR SORUŞTURMACI GÖREVLENDİRİLDİ!... Bugün KADİR GECESİ ve şahsıma bir ?İYİLİK YAPILDI!? Yaklaşık bir saat önce bir hizmetli yanıma gelerek ?MÜSTAFİ? olarak ?GÖREVDEN ÇEKİLME YAZISINI TEBLİĞ ETMEK? istedi. İmza atamayacağımı belirttim! ÜNİVERZİTE KİTABIMDA DA YAZDIM!: İşimi etik ve hukuk içinde yapan birisiyimdir! Siz okurların ARTIK BU SAÇMALIKLARA BİR DUR DEMESİNİ İSTİYORUM! KİM NASIL YARDIM EDEBİLİR İSE, LÜTFEN YARDIMCI OLUN! Şahsımın verdiği mücadele sonucu İŞSİZ KALABİLİRM! BU HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL, YETER Kİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VE SİVAS AYAĞA KALKSIN! KURBAN OLMAYA DÜNDEN HAZIRDIM! HERKESİN KADİR GECESİNİ EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLAR, ?HAYIRLARA? VESİLE OLMASINI DİLERİM. 13.07.2015.

Hakikat çekirdeği
13.07.2015 16:38:48
Üniversitelerin görevi yükseköğretim kanununda yazmaktadır. Eğitim, öğretim bilimsel çalışma yapmak. Devlet denetleme kurulu raporlarında üniversitelerin böyle bir görevi olmadığı yazmaktadır.

özlem
14.07.2015 10:22:57
özden bey biraz daha sabredin bunların suyu iyiden iyiye ısındı neredeyse kaynıyor artık. defolup gidecekleri tarih yakındır

SOLCU MOBBİNGCİLER: Özden Özbay
14.07.2015 13:44:56
Özlem Hanım,ilginiz için teşekkürler! Umarım, dediğiniz gibi olur. Etik+Hukuk+Bilgili+Siyasi Görüşü Önemli Değil= BİRİSİ ATANIR! Bu arada, BURADA KASTEDİLEN ETİK+BİLGİLİ SOL EĞLİMLİ PERSONEL DEĞİLDİR! Bu kişileri üzdüysem, ÖZÜR DİLERİM!

Özden Özbay: ÜNİVERZİTEDEN ATTILAR!: 41 KERE MAŞALLAH
15.07.2015 15:37:31
Rektör FARUK KOCACIK onayı ile "MÜSTAFİ SAYILARAK" Dost-Ahbap-Çavuş Üniversitesi´nden (CÜ´den) ATILDIM! 41 KERE MAŞALLAHHH! TEŞEKKÜRLER SİVAS!!! Tel: 0 545 576-1074. ozden_ozbay@yahoo.com