ÜNİVERSİTE Seçimlere Hazırlanıyor

ÜNİVERSİTE Seçimlere Hazırlanıyor

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük seçimine hazırlanıyor. Mevcut yönetimin görev süresinin bitmesine aylar kala kulisler hareketlendi. Geçtiğimiz dönemde başarı gösteremeyen Faruk KOCACIK ve ekibinin gitmesini dört gözle beleyen Üniversite camiası, artık y

 

Skandalların eksik olmadığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük seçimlerine kilitlendi. Gerek hastane boyutu gerek fakülteler boyutunda pek çok olumsuzlun kol gezdiği Üniversite, yeni bir yönetim için gün sayıyor.

Rektör Faruk KOCACIK ve Hüseyin YILMAZ´ın ortak çalışması ile üniversite içinden çıkılmaz bir hale dönüşürken, bundan kurtulmanın tek yolunun yeni bir yönetim olduğunu dile getiren Üniversite kaynakları, geri kalan aylarının bitmesini dört gözle beklediklerini ifade ediyorlar.

Hüseyin YILMAZ´ın İlahiyat kökenli olmasından dolayı Ak Parti´yi bu yönüyle idare ettiği KOCACIK´ın da Bakan YILMAZ ve Nursuna MEMECAN´a hoş gözükme tarzı ile geçen dört yılı bitirdiği vurgulanıyor.

Üniversite kaynakları Faruk KOCACIK ve Hüseyin YLMAZ´ın Bakan İsmet YILMAZ´ı yanlış bilgilerle yanılttıklarını belirtiyorlar. Pek çok olumsuzluğu göstermeyerek pembe tablo çizen bu ikilinin, artık dönemlerinin kapandığını dilden dile dolaşıyor.

Şehrin direkt irtibatta olduğu hastane boyutunun ise tam bir içler acısı olduğu belirtilirken, pek çok o deneyimli hocanın da hastaneden ayrıldığı biliniyor.