ÜNİVERSİTE Yeni Rektörünü ARIYOR!

ÜNİVERSİTE Yeni Rektörünü ARIYOR!

REKTÖRLÜK atamalarına 6 ay gibi bir süre kalırken, şehirde de bu konu enine boyuna masaya yatırılıyor.

REKTÖRLÜK için epey bir adayın ismi geçerken, bunların da yavaş yavaş ısınma turları yaptıkları öğrenildi.

Hüseyin YILMAZ:

Siyasi arenada başarı gösteremedi. MİLLETVEKLİ OLMAK İÇİN uğraştı ama maksat hasıl olmadı.İLAHİYATÇI olması bir handikap olarak görülüyor. Mevcut rektörün devamı gibi bir algı konuşuluyor.Eski rektöre?senin karşında aday olmayacağım? demesine rağmen aday oldu. Bu da güvenilirliğini bereledi.Rektör olması durumunda Vadiden dışarı çıkmayacağı öngörülüyor. Yine de İLAHİYATÇILAR arasında en şanslı isim.

 Alim YILDIZ:

Alim YILDIZ´ın dönemi irdelendiğinde ?ben yaptım oldu? mantığının ortaya çıktığı görülüyor. Yardımcı doçentlerden oluşan bir dar ekiple hareket etti. Kendisine oy vermeyenler ile sıkı sıkıya uğraştı.Çevre düzenlemeleri yaptı, asfalt döktürdü,giriş kapıları yaptı.CAFELERİ üniversiteye doldurdu. Hastane malzeme diye çırpınırken tedbir almadı.Vakıf hisseleri konusunda akıl ve mantık dışı hareketler yaptı.Kamuoyu baskısı neticesinde geri adım attı.Eş dost akraba kayırmacılığı en üst seviyeye çıktı. Yanındaki yardımcıları ve danışmanları dışında kimse ile istişareye yanaşmadı. Bu dönemde şansı görülmüyor.

İlhan ÇETİN

Kardeşinin REKTÖR adaylığından çekilerek mevcut idareye destek vermesiyle DEKANLIK koltuğuna oturdu.. .TIP kökenli olması mevcut yönetime karşı bir şans olarak görülüyor.

Ertan BUYRUK

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi için aday oldu ancak amacına ulaşamadı.Sorulduğunda C.Üniversitesi REKTÖR adayı olmayacağını dile getiren BUYRUK´un siyaseten başka hedefleri mi var soruları akla geliyor.Gerçi REKTÖR olması durumunda ÜNİVERSİTE ve ÖĞRETİM ÜYELERİ ile çok ilgilenmeyip şehirle sıkı fıkı olacağı düşünülmekte.Bunun da üniversiteyi nereye götüreceği tartışılırken, yine de BUYRUK´un en güçlü REKTÖR adayı olduğu biliniyor.

Hilmi ATASEVEN

Gülen yüzü ile kimseyle kötü olmayan biri.REKTÖR ALİM YILLDIZ ile iyi ilişkiler içinde olması akabinde gizliden gizliye ANKARA´ya yol alması kuşkulu bulundu.ALİM YILDIZ aleyhine ANKARA bağlamlı kulis yapmakla birlikte. C.Üniversitesindeki bazı merkezler yolu ile de alttan alta rektörlük propagandası yaptığı biliniyor.

Şuan KAMU HASTANELERDE üst düzey yönetici iken, MALZEME bulunamayan bir şehre sahip çıkmayan yetkili şahsın nasıl REKTÖR olmayı düşlediği anlaşılamıyor.

 Hayati ÖZTÜRK

Hayali hep REKTÖRLÜK oldu.Medicana ile Üniversite arasında mekik dokudu.Yine mevcut yönetime göre mesleki anlamda avantajlıdır ancak, başarılı olduğu bir projesi kamuoyunda bilinmiyor.Rektör olması durumunda ise kuracağı ekip merak ediliyor.