Üniversitede Değişim

Üniversitede Değişim

Üniversite bir görev değişimine girdi. Rektör Yardımcısı Mehmet ÇİMEN´in görevden alınarak yerine Hilmi ATASEVEN´in getirildiği ve bunun yakında kamuoyuna ilan edileceği öğrenildi.

SPHM( SİVAS POSTASI HABER MERKEZİ)

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ´nde görev değişimleri devam ediyor. Haber Merkezimizin edindiği bilgilere göre Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇİMEN´in görevden alınarak yerine Rektörün yakın arkadaşı Prof. Hilmi ATASEVEN´in getirileceği öğrenildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nde görev yaparken MALATYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE atanan Hilmi ATASEVEN´in bunun akabinde YOZGAT´ta dekan olduğu biliniyor.

SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin yaklaşık 3 ay önce gündeme taşıdığı ATASEVEN´in SİVAS´a gelip yönetim erki için de olacağı haberi de bu vesileyle doğrulanmış oldu.

Mehmet ÇİMEN´in Rektör yardımcısı olduğu aylarda evladü eyaline herhangi bir kıyak çekip çekmediği merak edilirken, görevi devralacak olan ATASEVEN´in de liyakat ve adalet üzre mi yoksa ?klan, eş dost, ahbap, akraba, tanıdık, okul arkadaşı, parti arkadaşı? gibi sığlıkları mı esas alacağı merak edilen konuların başında geliyor.

Üniversite Üst Aklını oluşturan A.YILDIZ,A.DURAN VE H.YEKBAŞ´ın ne kadar arkadaş eş dost varsa Üniversiteye toplamaları bekleniyor. Hastane içine CEO olarak da telefoncu Hikmet´i görevlendirdikleri kamuoyunda konuşulurken, Vakfa alınan Sivas Lisesi Okul Aile Birliği Eski Başkanlarından Turan TOPGÜL´ün de mesut bir eda ile ana gövdeye katıldığı biliniyor.

TOKAT´ta bulunan Abuzer POLAT´ı da en yakın zamanda transfer ederek bünyeye katılması hasretle bekleniyor.

Hatta Vakıflar Yurdu mezunu pek çok ismin de yönetime gönül koydukları ve kendilerinin de 50 bin kişilik devasa birliktelikte değerlendirilmelerinin hakları olduklarını ve olası değerlendirmeleri durumunda ?hak ve adalet? konularını atlayacakları sanılıyor.

Bu arada Cumhuriyet Üniversitesi tanıtım günlerine hızla girip programlarda konuşmalar ardı arkasına devam ederken, ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ve Sivas´tan sonra kurulan TOKAT GAZİ OSMAN PAŞA Üniversitesi ise bilimsel yetkinlik ve kalite ile ülke gündeminde konuşuluyor.

 



Anahtar Kelimeler: Üniversitede Değişim
Kenan taş
27.09.2017 18:33:23
Kimi üniversitesi araştırma veyahut ödül alırken Kayseri Erciyes, Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesi kendi nden söz ettirirken 1974 yılında kurulan Cumhuriyeti üniversitesi öğrenciye Sivas´ı tanıtmakta.Burda asıl olan Üniversitesi yı bilimsel akademik liyakat la Türkiye ye tanıtması gerekliliğidir.Kültür Müdürlüğü ne iş yapar onların görevi değilmi.Çağımız bilişim çağı artık insanlar bir şehre gideceği yeri araştırıyor.Aynı isimler konuşmak tan usanmadımı 10 yıldır konuşuyorlar.Devletini ve memleketini seven ciddi bilimsel insanlığa hizmet için projeler ortaya kor.Şimdi bir tantana curcuna almış yürümüş tür.Ne de çok boş vaktimiz varmış

hasan kara
28.09.2017 07:42:01
Ana gövdeye katıldı ne oldu adamlar babalarının hayrına çalışıyor beşkurus para aldıkları var ise biri çıksın soylesın.Yada beş kuruş parasız cıkında yapın hadi

Adalet nerde
29.09.2017 08:55:05
Oğluna torpil gelinine torpil. Yaptığın haksızların hesabını ahirette vereceksin. Cumhuriyet Üniversitesinde hiçbirşey değişmez. Çünkü kemikleşmiş vede fosilleşmiş düşünceli insanlar çoğunlukta. bu hiçbir dönem değişmiyor. Koçoğlu, Bakır, Kocacık, Yıldız hepsinin dönemi aynı. Liyakattan uzak; torpil torpil torpil.

Cahit
4.10.2017 00:09:13
Hilmi Ataseven kardeşimizi tanıyanlar bilirler. Üniversitemiz ve fakültemiz adına bir kazançtır. Onu yıpratmaya yönelik dedikodular tanıyanlarının nezdinde makes bulamaz, bilinmelidir. Hekim, hoca ya da idareci olarak katkı vereceğine, fayda üreteceğine inanırım.