Üniversitede Dengeler Değişiyor

Üniversitede Dengeler Değişiyor

Seçimlere hazırlanan Cumhuriyet Üniversitesi´nde heyecan dorukta. Siyasi desteğini yitirdikten sonra, şehir ayağında da destek bulamayan Rektör KOCACIK´a bir şok da öğretim üyelerinden geldi. Geçen dönem KOCACIK´ı destekleyen pek çok öğretim üyesinin, blo

 

Seçime giden Üniversitede, kartlar yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Bir satranç oyununu anımsatan Rektörlük seçimlerinde şans tanınmayan KOCACIK´a darbe üstüne darbe geliyor. Siyasi desteğini yitiren Faruk KOCACIK, şehir ayağında da aradığı desteği bulamazken, elindebulundurduğu ?şirkete işçi alımı ve üç beş tuzu kuru esnafın gelinini öğretim görevlisi alma? mavi boncuklarını dağıtmasına rağmen destek bulamıyor.

Faruk KOCACIK´a bir şok da öğretim üyelerinden geldi. Geçtiğimiz dönem Faruk KOCACIK´ı destekleyen 50 tane öğretim üyesinin blok halinde değişik arayışlara geçtikleri haberi merkezimize geldi. İsmi bizde bulunan bu isimlerin ?KOCACIK ile Üniversite bir arpa boyu yol alamaz? düşüncesi içinde oldukları belirtiliyor.

Sivas için yeni bir ekip ve yeni bir isimin elzem olduğunu belirten öğretim üyeleri,KOCACIK´ın bir daha seçilmesi durumunda pek çok deneyimli hocanın buradan ayrılıp, yanlı kadrolaşmaların ise son hız devam edeceğini vurguladılar.



kogep
25.01.2016 08:59:32
mobigci olan herkes yalnız kalmaya mahkumdur

ÖtekileştirmeME Masalı!
25.01.2016 10:15:58
Faruk Bey´in Rektör Adayı Vaatleri arasında "ÖtekileştirmeME" Masalı yok muydu? Peki, şimdi? Salt "Oy Avcılığı" için "Heryol meşru mu?!"

hacı h.
26.01.2016 09:03:11
Kadro dağılımında ihtiyaçlar dorultusunda ve liyakat ilkesi dikkate alınar akademik ve idari personel ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Bu çerçevede özlük hakları korunacak mağdur olanların mağduriyeti önlenecektir.Hoca Rektörlük seçimi kitapcığında yazmış olduğun bu satırları insanlarla dalga geçmek içinmi yazdın yoksa ne yazdığını unutan birimisin.

Profluğu Verilmeyenler Var
26.01.2016 09:23:55
Bu Üniversitede Haksız ve Hukuka aykırı olarak birkaç yıldır İletişim Fakültesinde, Mahkeme ve YÖK Kararlarına göre, Profesörlüğü KASITLI olarak verilmeyen bir değerli akademisyen var!....

CÜ´de PARALEL YAPI ile MÜCADELE
26.01.2016 09:34:44
Bugün Sabah Gazetesinde CÜ Rektör Adayları ve SEÇİLECEK Rektör için çok önemli bir mesaj var: Hacettepe Üniversitesi YENİ Rektörünü "Paralel Yapı" ile mücadelesi!... Peki, şimdiki Rektör böyle bir mücadele verdi mi? Kürt Sorununa ilişkin 1128 Öğretim Elemanının Basın Açıklamdlarından sonra JET-HIZI ile kelle alınıp ve bir Gazetede JET-HIZI ile "YUKARIYA" bir "gülümseme" gönderildi! Aynı konuda "İkinci Vakada" "SESSIZLIGE" bürünüldü!... Paralel Yapı konusunda ise göründüğü kadarı ile ZERRE kadar bir Hamle yapılmadı! Bir Soru: Burada Kaç FARKLI Uygulama var?

Bir Oy ~= 30-50 OY
26.01.2016 09:41:42
"BİR OY KAYBI" Cumhuriyet Üniversitesindeki AŞİRET YAPILANMALARI temelinde aslında = 30-50 Oy demektir! Yani, Aşiretler ile YAKINLIK BAĞI ve Aşiretin BÜYÜKlüğü Önemli!.... Haaa, bu bağlamda kimse kendini AYDIN görmesin! ...

Sinan kARATAŞ
26.01.2016 10:40:34
Sekreterler imparatarluğumu? * Hafik M.Y.O. sekreteri okula uğruyor mu? * Yıldızeli M.Y.O sekreter vekilliğine bakan kişi okula uğruyor mu? * Yabancı diller M:Y.O sekreteri okula uğruyor mu? *Sağlık Hizmetleri M.Y.O sekreteri mesai saatine uyuyormu, aylardır yanında çalışan eşi okula uğruyor mu, her memurla kavgalı mı? ve diğerleri....

Sinan KARATAŞ
26.01.2016 17:43:00
Sekreterler İmparatorluğu mu ? * Imranli M.Y.O sekreteri okula kaç gün gidiyor. * Kangal M.Y.O sekreteri kaç gün okula gidiyor. * Suşehri M.Y.O da durum nasıl? *Gemerek M.Y.O sekreteri derse mi giriyor, sekreterlik mi yapiyor. Ya diğerleri....

Sinan KARATAŞs
26.01.2016 18:19:36
Sekreterler imparatorluğu mu? * Suşehri,Divriği vd. yani meslek yüksekokulllarinda ki durum acilen incelenmelidir. * Doğrudan Temin yoluyla alınan temizlik maddeleri vb. kimlerle kirli işler var incelenmelidir. *idari personellerle akademik personel aradindaki kavgalar incelenmeli, yönettici sekreter asıl görevlerine cekilmelidir. * 13-b ile görevlendirilen personelin işe gitmemesi engellenmelidir.

Sinan KARATAŞ
26.01.2016 18:57:45
Sekreterler imparatorluğu mu? * Rektör insiyatifiyle atanan bu kişiler ne kadar liyakat sahibi? *Şimdi bizimde dört gözle beklediğimiz ´Görde Yükselme Mülakatlari´ bakalim sonuc ne olacak.Kimin adamlari gelecek kimileride bizim gibi sindirilecek.

sivaslı
26.01.2016 19:29:11
ÜNİVERSİTE DE ŞUDA KONUŞULUYOR... ALİM YILDIZ MI,FARUK KOCACIK MI? Elbette FARUK KOCACIK diyor herkes.

Bu adamı kim koruyor
29.01.2016 12:22:42
Üniversiteyi az da olsa yakından tanıyanlar kim olduğunu tahmin eder sanırım yinede ben bazı ipuçları vereceğim bakalım tanıyabilecek misiniz.üniversite ye ait gazete yorumlarında yarasına basan insanlara hakaretler etmek bunu yazarken ne de olsa kimse dava açmaz diye yalan yanlış şeyler yazmak ve ismini yazamayacak kadar korkak olmak.Bu şekilde egosunu tatmin etmeyi alışkanlık haline getirmek.aklı fikri insanların Nasıl altını kazırım olan biri....Kendisini bölüme alan bölüm başkanının (tanıyanlar bilir )Mutlu Mutlu NEMUTLU olan bir hocanın değişik yalanlarla ve entrikalarla arkadan kuyusunu kazıyarak SİVAS tan gitmesine sebeb olduğu söyleniyor.evli olduğu halde öğrencisiyle ilişki yaşadığı ve sonra eşinden ayrılıp bu öğrencisiyle evlenmek zorunda kaldığı söyleniyor.(bunun nedenini mutlaka anlamışsınızdır).bölümdeki diğer hocalar bunları bildiği halde bu Adamla uğraşmaktansa bölüm değiştirmeyi tercih ediyorlar .bu yüzden bölümde hoca kalmadı.sık sık KEL kafasını duvara vurarak kızlar neden beni beğenmiyor diye kendini aşağılayan biri.Bir ara görevli olduğu birimdeki yolsuzluk iddiaları sümenaltı edilen biri.kimbilir rektörle aynı zihniyetin Adamı olduğu için mi ya da dekan tarafından mı korunuyordur.ak parti nin böyle insanları ve bunları koruyanları üniversitelerden temizlemesi gerekiyor.

SORU: "Bu Ada´mı Kim Koruyor!"
29.01.2016 13:34:30
Kötülerin KİM (en azından Fakültesini) oldugunu bilelim ki, KRİMİNALLİKten FaydalanmasıN!!!..." Biraz da AHLAKLILAR DİK ve AÇIK OLSUNLAR!...

kimin koruduğunu bilmem ama
29.01.2016 21:51:04
Kimin koruduğunu bilemem ama bu konuya Fransız değiliz tabii ki...Fransızcayı da iyi biliriz Almancayı da adaşınıda...

Vay be....
5.02.2016 13:02:10
Insanlar amma doluymus.