Üniversitede Eş Dost Geçiş Sistemi mi?

Üniversitede Eş Dost Geçiş Sistemi mi?

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın benim adımı kimse kullanmasın, eş dost ve akraba kollanması yerine liyakatın esas alınması mealindeki beyanatının Üniversitede makes bulup bulmadığı bilinmezliğini koruyor.

SPHM ÖZEL HABER

EGDS ve AGS sistemleri HGS sistemi kadar bir hiza sahip olduğu hatta onu da geçtiği öngörülüyor.

Yaklaşık bir bucuk yil önce göreve gelen YILDIZ ve ekibi bu sure zarfında boş durmadığı ifade ediliyor. Önce yeğenlerini vakıfta yönetici yapan Yıldız´ın bu tercihi kamuoyunu meşgul ettiği biliniyor.

Sonrasında eski Rektör Yardımcısı Mehmet Çimen´in oğlunun görev yaptığı bolüme Öğretim Elemanı alınması da gündeme bomba gibi düşmüştü. Sosyal Bilimler Enstitü Mudur Yardımcısı Raci Kılavuzun da esininde benzer bir yöntemle öğretim elemanı olması da bu tutumun örnekleri arasında olarak gözlemleniyor..

Rektör danışmanlarından bazılarının benzer şekilde kadrolaşmalar için ön ayak olduğu ve özellikle Meslek Yüksek Okullarına kadrolaşmalar yapıldığı konuşulmakta.

Tabi bu arada üniversite yönetimi kampusu koruyoruz felsefesiyle her aracın girmemesi ve kontrollü geçiş sistemini başlattıklarını büyük reklamlarla anlata dursun, HGS sistemi artik üniversite de büyük bir özenle uygulandığı kamuoyuna yansımakta.

Bir arabanın geçişini bu kadar kontrollü yapan hatta ziyaretçilerden ruhsat kimlik alıp soruşturan yönetimin, hızlı geçiş sistemini özellikle kadrolaştırmalar için özel bir gayretle revize ettiği gözlemlenmekte.

Bir aracı bile bu kadar sorgulayan YÖNETİMİN,iş akademik kadrolaşmalara gelince liyakatten uzak bir şekilde eş dost geçis sistemi (EGS) ya da akraba geçiş sistemi (AGS) yi de ayni hızla uygulaması da elhem bir konu olarak kayıtlara geçmekte.

 Bu üniversite bu şehir için önemli kurumsal yapisini şeffafız sloganıyla alemi cihana duyurmaya çalışan YILDIZ´ın,  şehir üniversite arasında köprü kurduğuyla ovunenlerin unutmasin ki bu köprüler edgs ve ags sistemiyle oluyorsa o zaman bu universite bu noktada çok yol almistir ironilerinin yapılmasına neden oluyor.

Universitede ayni soyadla ne kadar ogretim elemani calistiginı ise yönetimin açıklaması bekleniyor. Ayrıca Vakıflar Yurdu´ndan kalma kuru fasulye pilava kaşık sallama hatrına Hikmet vari bir alicenaplıkla hastaneye CEO türü bir komedi görev halinin mahiyetinin de ne olduğu merak edilmekte.

Ben yaptım oldu anlayışıyla bir bucuk yıldır üniversiteyi yöneten YILDIZ´ın yakin ekibinin biz sekiz yıllığına geldik diyerek bir yerlerin isimlerini kullanma gayreti, bu üniversiteyi HGS gibi kontrollu gecisler sayesinde şeffaflık tan uzak bir noktaya taşıdıkları iddia edilirken,EDGS ve AGS sistemleriyle de devam edilmesi durumunda liyakatslziliğin yol alıp, liyahatın yok olacağı öngörülüyor.