Üniversitede Yönetim Değişiyor

Üniversitede Yönetim Değişiyor

Üniversite seçimlere kilitlendi. Faruk KOCACIK ve yönetiminin, geçtiğimiz dönem iyi bir sınav vermeyerek yanlı kadrolaşmalar ile gündemden düşmemeleri tepki ile karşılanırken, üniversite camiasının dai, yeni isimleri konuştuğu haber merkezimize gelmeye ba

 

Cumhuriyet Üniversitesi yeni arayışlar içerisinde. Büyük umutlarla desteklenen ve herkesin desteklediğine bin pişman olduğu Rektör Faruk KOCACIK´ın görev süresinin bitmesini iple çeken şehir ve üniversite camiası, yeni isimleri konuşuyor.

Hüseyin YILMAZ ile birlikte, siyasilere de mavi boncuk dağıtarak onları yanıltan bu yönetimin, üniversiteye artı bir değer de katmadıkları vurgulanıyor.

Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ ve Ertan BUYRUK´un bir ara rektör adayı olmayı akıllarından geçirdikleri lakin sergiledikleri kötü performanstan dolayı buna kalkışmadıkları biliniyor.

Üniversite kaynakları, olası bir seçim için yinede KOCACIK ve YILMAZ´ın adaylık için kulis yaptıklarını belirtiyorlar. Sosyal demokrat oylara güvenen KOCACIK ve YILMAZ´ın, CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından atanmalarının ise mümkün olmayacağı görüşleri ağırlıklı olarak dillendiriliyor.

Diğer bir sıradaki isim olan BUYRUK´a ise şans tanınmıyor. Her sonbaharda ısı yalıtımları hakkında konuşup, bacalarınızı temizleyin beyanatı ile bilinen BUYRUK´un, yine rutini aksatmayarak aynı uyarıyı ekranlardan halka yaptığı görüldü.

Üniversite camiası yüz eskimesine giren bu eski kadro yerine, yeni isimlerle yeni bir ekibin restorasyon süreci dahilinde göreve gelmelerinin elzem olduğunu vurguluyorlar.

Siyasilerin bu isimlerden desteğini çektikleri de dile getirilirken, özellikle yanlı kadrolaşmalarla ilgili dosyaların, siyasi isimlere verilmek üzere hazır tutulduğu öne sürülüyor.

 

 



Evren Kent Arsız
28.11.2015 15:10:46
Yönetime kim gelirse gelsin, onurlu, şerefli ve namuslu kişilerin varlığına, onların cesaretine ihtiyaç var. "Namusluların da namussuzlar kadar cesaretli olması gerekliliği"nin artık uygulanması şart. Hem de namussuzların çokluğuna inat. Her dönem kurulacak yeni sac ayağı ile pastadan pay alma telaşı her zaman var ve de var olacaktır. Bu habere yapılacak yorumlara bakacak olursak, şunu göreceğiz. Üniversiteye Dökmetaş şunları doldurdu, Kocacık bunları doldurdu. Sanki Üniversite bok çukuru. Ki öyle olmasaydı, üniversitenin bilimsel anlamda yeri buralarda olmazdı. Akdeniz Üniversitesinde rektör yakın tarihte görevden alındı. Rektörün görevden alınmasına neden olan pazarlık ile üniversitede var olduğu herkesçe bilinen ama ?alan memnun satan memnun, sana ne oluyor?? pişkinliğindeki pazarlıkları düşünürsek, asıl noksanın ?namusluların cesaretsizliği? olduğunu görürüz. Yeni yönetim demek, yeni bir sac ayağı demektir. Haaaa, yönetime gerçekten namuslu biriler gelebilir, gelmesi muhtemeldir de. Ancak, ?namusluların, namuslarından vazgeçme tepkimesi?nin hızını artıran, her dönem sonunda ise ?namussuzluğunda? ve yerinde bir değişme olmayan "bay katalizörün" varlığı hiç değişmeyecektir. Yeni yönetimle birlikte, tüm paydaşlar değişebilir, şantajcılar da değişebilir. ?Bay Katalizör? ise asla ve asla değişmez. Tanımı gereği , ?önemsiz? gözükür. Yeni yönetim için de diyelim ki, ?pasta, yeni paydaşlara zehir zıkkım olsun.? Bize yeni yönetimden, yeni sac ayağından ziyade ,Akdeniz Üniversitesindeki kadro karşılığında namusundan ödün vermeyen (S.A) isimli kadın gibi istisna güzellikler gerek. Yoksa, bir... nezaretinde yaseminleri sulamak, onları yükseltmek, amme hizmeti sayılmaz beğim !

Sisi Hüseyin
1.12.2015 11:46:18
Ali Taşkın Hoca aday. ÖSYM temsilcisi ve YÖK te de tanınan birisi. Sivaslı ve dava adamı sağcı bir hocamız. İsmi kirlenmemiş dürüst mazisiyle inşallah atanacaktır.

Alim Malum
3.12.2015 10:20:14
Alim denilen zat geçen seçimlerde son bir ayda adaylığını ilan etti 32 oy aldı. Bu hamle ile şuanki sol rektör faruk 2. olan sağcı ilyas dökmetasa sadece 8 oy fark atarak 1. geldi ve atandı. Bu şekilde oyları solcuların lehine bölmüş oldu. Hadi buna da tamam derdim olay bu şekilde kalsaydı. Ama alim ne yaptı? Kendisine teşekkür anlamında (yaptığı ihanetin karşılığı olarak) solculardan kendisine verilen bir enstitü müdürlüğünü aldı ve çok hırs yaptığı koltuğuna 3,5 yıl boyunca oturdu.İşte bu büsbütün ihanetin bir bedeli bir teşekkürü oldu.Keşke hiç böyle bir makam koltuğunu kabul etmese de temiz olarak kalsaydı. Şimdi böyle bir durumda siz ne düşünürsün bilmem ama ben düşündüğümü söyliyeyim. Alim Yıldız yine sol ile birlikte hareket ederek bir koltuk sözü almak istiyor. İşte bu yüzden yine ben adayım diye sağ oyları bölmek için ortaya çıkıyor. Nafile kardeşim biz sağcılar olarak onu iyi tanıdık. Bu sefer 32 oy bile alamaz inşallah. Bir diğer sağ aday üsün yılmaza gelince; iyi bir solcudur. Zaten bu yüzden ak parti kendisini milletvekili adayı yapmadı. 3.5 yıllık rektör yardımcılında personel ve kadrolardan sorumlu olarak 40 yıllık üniversite tarihinde hiç olmadığı kadar sol kadrolaşma yaptı ve Mehmet bakırı da adeta bir ferrrari gibi solladı. Şimdi birileri hüseyin ilahiyatçı nasıl sol görüşlü olabilir der ama yapılanlarda sonuçta ortada sonuçta. Mesleği ilahiyatçı olabilir ama dünya görüşü pek tabi sol olabilir ör; Zekeriya Beyaz, Yaşar Nuri Öztürk HÜSEYİN YILMAZ vs vs.

Sedat
26.12.2015 21:58:50
Üniversitedeki paralel örgütlenme hakkında gereğinin yapılma vakti çok yakın, tek tek isimleri devletimiz biliyor, işe gelmeyen paralelcileri hangi dekan korudu? Sayın Kocacık araştır ve ihanet şebekesini çökert, her türlü yapılanmaya son, vatan evlatları görevde !!! Adalet Adalet Adalet !!!