Tarih: 11.02.2020 21:47

Üniversite´nin 46.Yılı

Facebook Twitter Linked-in

Eski zamanların İlimler Şehri olan Sivas´ta 9 Şubat 1974´te kurulan Cumhuriyet Üniversitesi 46 yaşına girdi. 46 yılın son 4 yılı İlahiyatçı Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ve yönetimi ile kapanmak üzeredir. 

Soruyoruz:

1-      Hep eski yönetimler mi suçludur? Hep siz mi haklısınız? Hiç hatanız yok mu?

2-      Bilim dünyasına ve insanlığa armağan kaç tane patentiniz vardır?

3-      Solucan gübresi dışında ekonomiye ve üretime katkınız neler olmuştur?

4-      Kaç tane ilaç ürettiniz?

5-      Yeni hastanenin yapılması niçin bu kadar gecikmiştir?

6-      Verdiğiniz ilanlarda hakka, hukuka, hakkaniyete, önceliğe, acil durumlara ve maşeri vicdana uygunluğa dikkat ettiniz mi?

7-      Sivas´ın sosyal ve ekonomik sorunlarına yönelik neler geliştirdiniz? Mesela Sosyoloji bölümünün Sivas´ta son dönemlerde cereyan eden intihar vakalarına ve girişimlerine yönelik araştırmaları olmuş mudur? Sivas´ta işsizliğe dair hazırladığınız projeler var mıdır?

8-      Uygarlık yolunda ve entelektüel anlamda neler yapıyorsunuz? Halka iniyor musunuz? Şehirde bu anlamda bir ortam gelişmiş midir? Şehirde kültür kitabı satan kaç tane kitapçı ve sahaf vardır? Sivas niçin yok denecek düzeyde yani en az kitap okuyan iller arasındadır?

9-      Cumhuriyet şehri denilen Sivas´ta, üniversitenin Tarih bölümünde Cumhuriyet Tarihi profesörü var mıdır? 

10-  Selçuklu şehri denilen Sivas´ta, üniversitenin Tarih bölümünde Ortaçağ Tarihi profesörü var mıdır?

11-  Devletimiz tarfından verilen yüzlerce kadroya rağmen bölümlerdeki hoca eksikliğinin sebepleri kadroların yanlış kullanımı mıdır? Kadroların kullanımında kimlerin etkileri söz konusu olmaktadır?

12-  Ülkemize başta Vali, Kaymakam, bürokrat, memur vb. yetiştirmek macıyla kurulmuş olan Kamu Yönetimi bölümünüzde 3 tane hocanızın olmasını nasıl açıklayacaksınız?

13-  Uzaktan Eğitimle verdiğiniz dersler, ülke menfaatleri noktasında başarılı olmakta mıdır? Öğrenciler uzaktan eğitimle verilen dersleri takip etmediğini söylemektedir.

14-  Türkiye geneli üniversite sıralamalarında başarı ve diğer alan sıralamalarında çevre illerdeki bir çok üniversitenin altında oluşunuzu neyle açıklayacaksınız?

15-  Yerleşke içinde yaşanan trafik kazalarına ve özel işletmelerdeki uygunsuz görüntüler hakkında ne düşünüyorsunuz?

16-  Bilgisayar Programcılığı mezunu olup İşletme´den iki yıllık bölümü 4 yıla tamamlayıp Enstitü müdürlüğünüz ve rektörlüğünüz döneminde yüksek lisans ve doktora yaptırılarak Eğitim Fakültesine Dr. Öğretim Üyesi yaptığınız akrabanızın bulunduğu yer hak mıdır? Adalet midir?

17-  Vakıf okulları niçin, kimlere devredilmiştir? Vakfın Koordinatörlüğünde getirdiğiniz kişinin amcanızın torunu olduğu doğru mudur? Denetim yapılana kadar koordinator yaptığnız şahsa yüksek maaş verdğiniz ancak vakfın denetimi sonucu verilmekte olan yüksek maaşın düşürüldüğü doğru mudur?

18-  Kulak verip dört köşeyi dinlemeden üniversitenin dört tarafına yaptırdığınız kapılara gönlünüz razı mı? Bilim ve irfanın bu kapılardan girişi söz konusu olmuş mudur?

19-  Geçmiş dönemlerden beri nitelikli doktorların yetişmesine rağmen döneminizde doktorların layıkıyla görevlerini yapamadığı, yapmakta zorlandığı, hastanenin çaresiz ve yetersiz kaldığı, şehir kamuoyunda konulduğu üzere hastaların Kayseri´ye yönlendirildiği doğru mudur? Doktorlarımız döner sermayelerini alabiliyor mu? Yüzlerce ameliyata giren ve sorumluluk alan doktorlarımız mutlu mu?

20-  Üniversite´nin bütçesi dengeli ve israf dışı kullanılıyor mu?

21-  Sivas´a ve Sivaslı´ya gerçek manada sahip çıkılıyor mu?

22-  Yeni ve tamamen Cumhuriyet Üniversitesinden bağımsız kurulan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini bünyenize katmayı düşünüyor musunuz?

23-  Eleştirileri dikkate alıp hatalarınızı telafi ediyor musunuz?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —