Tarih: 05.08.2022 18:45

ÜRÜNLER İLGİ GÖRDÜ!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Yaklaşık 10 yıl kadar önce tarihi KENT MEYDANI'nda, KİTAP FUARI içinde satışa sunulan köylerden yörelerden getirilen ürünlerin olduğu zamanlara bir müddet,ara verilmiş ve KİTAP FUARI içinden bulgur, balık domates ve karpuz çıkarılarak TARIM FUARINA kaydırılmıştı.

Yöresel hafızada silinmeyen bu ensantene 2017 yılında Sami AYDIN ve Salih AYHAN'ın yeniden ihdas etmesi ile devam ediyor. Köylerden, ilçelerden gelen vatandaşlarımızın hasret gidermesi, yöre ürün ve oyunlarını yeniden görmek için yapılan festival bugün itibariyle başladı.

SUŞEHRİ domatesi yoğun ilgi görürken, domatesin 15- ve 20 lira arasında satıldığı gözlemlendi. AKINCILAR kavununun büyüklüğü ise ilgi gördü. Diğer ilçe ürünleri de yer alırken, bu ürünlerden vatandaşların alarka yöre hasreti giderdikleri belirtiliyor.

Öğleden sonra meydana getirilen KANGAL KÖPEĞİ ise ilgi odağı oldu. Geçtiğimiz yıllarda da KANGAL KÖPEĞİ meydana getirilimiş ve yine halkımızın dikkatini celbetmişti.

Festivale neden balık getirilmediği ise anlaşılamadı.

KÖY-KENT görüntüsü veren sıra sıra dizilmiş standatlarda yöresel ürünlerin satışı intizam ve düzen içinde yapılırken, ilçelerin gösterdikleri performans ise dikkatlerden kaçmadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —