Bu Konuda da Çalışılmalı!

Bu Konuda da Çalışılmalı!

Soğuk iklime dayanıklılık konusunda dünyanın en bilinen hayvanlarından olan Romanov koyunu, SİVAS için çok ideal. Eti kokmayan bu koyunun yılda 6 civarında kuzu verdiği biliniyor.

SPHM (Sivas Postası Haber Merkezi)

SİVAS yaylaları için ideal koyunlardan biri olan ROMANOV KOYUN üreticiliği için adımlar bekleniyor. Bu koyun türünün hava sıcaklığı sıfırında altında 20 ile 40 derece arasında değişen iklimlerde yaşadığı, her iklime adaptasyon sağladığı bilgilerine ulaşılırken, bu koyun türünün en ideal yetişeceği en başta illerden birinin SİVAS olduğu bilgilerine ulaşıldı.

 ETİ KOKMUYOR, YÜNÜ VERİMLİ

Senede iki defa doğum yapan bu koyun ırkı, her doğumunda 2 veya 3 yavru veriyor.ROMANOV koyununun en büyük özelliklerinden birinin ise etinin kokmaması. Bu koyunun kuyruğu olmadığı için yağ oranı az ve karkas ağırlığına baktığınız zaman normal koyuna göre daha fazla et veriyor, yünü de çok verimli. Bir koyun 3 veya 4 yavru doğurduğu zaman kuzularına rahatlıkla bakabiliyor.

YILDA İKİ KEZ DOĞUM YAPIYOR

Yılda iki kez doğum yaptığı bilinen bu koyun ırkının, SİVAS için ideal olduğu ve ekonomiye de önemli katkılar sunarak üreticinin masrafını en kısa zamanda çıkarabileceği vurgulanıyor.

 



Anahtar Kelimeler: Uyuma Sivas Uyuma