Üzerimdeki Üniformam Kefenim

Üzerimdeki Üniformam Kefenim

Şeyh Şamil'in yolunu izleyerek Çeçenya ve Kafkas halklarının özgürlüğü için destansı bir mücadele veren efsane dava adamı Cevher DUDAYEV, şehadeti ardından yıllar geçmesine rağmen dualarla anılıyor. Kafkasya'daki İslami hareketin öncü ismi Dudayev, Rusya,

 

Ya özgürlük ya da şehitlik” düsturu ile Kafkasya'yı özgürlüğe davet ederek Rusya'ya baş kaldıran Ünlü Devlet Adamı Cevher DUDAYEV, minnetle anılıyor. Sade yaşamı, entelektüel kişiliği, İslama bağlılığı ile bilinen Dudayev, asırlardır Rusların yaptığı zülümlere boyun eğmemiş, atası Şeyh Şamil gibi isyan edip dağlara çıkarak özgür bir Kafkasya için büyük mücadeleler vermişti.

DUDAYEV'in bu gayreti İslam coğrafyasında yankı bulmuş ve pek çok Mücahid, Ruslara karşı Dudayev'in yanında yer almıştı. Şeyh ŞAMİL'in cihat çağrısını yenileyen DUDAYEV, dünyada İslami harekete de aksiyon kazandıran bir adımın da yeniden öncüsü olmuştu.

Dünyanın süper gücü Rusya'ya diz çöktüren ÇEÇENLER, onca imkansızlığa rağmen büyük zaferler kazandılar.

Dudayev ve Kafkas halkların uyanışını gören Rusya, İsrail ve Amerika, DUDAYEV'e ortak yapım bir suikast düzenlediler. Şehadet sevdalısı olan ünlü komutan, İslam coğrafyasında dualarla anılıyor.



Anahtar Kelimeler: Üzerimdeki Üniformam Kefenim